ISS

Opschoor neemt afscheid als Rector Institute of Social Studies

Hans Opschoor neemt afscheid als Rector van het Institute of Social Studies

Op donderdag 25 november om 16.00 uur zal Professor Dr Hans Opschoor, Rector van het Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag, zijn afscheidsrede houden. Hij zal hierbij ingaan op Cultuur en Ontwikkeling in Internationaal Onderwijs. Mensen uit meer dan 50 landen, van diverse etnische en religieuze achtergrond zal hij voorhouden dat er van een 'clash of civilisations' geen sprake is en dat een dergelijk statement zelfs contraproductief is.

Professor Opschoor is sinds 1996 Rector van het ISS, één van de grootste academische instituten voor ontwikkelingsstudies ter wereld. Opschoor is tevens hoogleraar ontwikkelingsstudies aan het ISS en hoogleraar milieu-economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Het ISS heeft zich in de periode onder leiding van Opschoor nadrukkelijk extern geprofileerd en wordt beschouwd als een toonaangevend instituut voor onderwijs, onderzoek, debat en advisering op het terrein van ontwikkelingsvraagstukken. In totaal hebben meer dan 10.000 studenten uit ruim 160 landen (voornamelijk ontwikkelingslanden) een studie gevolgd bij het ISS.

Met ingang van 1 januari 2005 heeft het Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag een nieuwe rector in de persoon van Professor Dr Louk de la Rive Box.

Voor meer informatie of de rede van Professor Opschoor (onder embargo tot donderdag 25 november 17.00) kunt u contact opnemen met:

Drs Femke van der Vliet
External Relations
Institute of Social Studies
E-mail: vdvliet@iss.nl
Kortenaerkade 12
Den Haag
Tel: +31-(0)70-426-0498
Fax: +31-(0)70-426-0747
www.iss.nl
Dr. H. Opschoor is beschikbaar via onze website.

24 nov 04 12:37