UNIE VAN WATERSCHAPPEN

Actie met waterschappen: 655 regentonnen verkocht

De campagne Een Ton voor Water en de Waterschappen hebben dit najaar samen promotie gevoerd voor de regenton. Er zijn in totaal 655 regentonnen en waterzuilen verkocht. Vanaf 25 november kunnen deze worden afgehaald bij een van de zestig locaties die de waterschappen daarvoor openstellen.

Particulieren stimuleren om aan waterbesparing en afkoppeling te doen. Dat stond centraal in de gezamenlijke promotie-actie. Het nieuwe waterbeleid vraagt onder meer om opvang van regenwater in bebouwde gebieden. De regenton kan daarbij een rol spelen. De deelnemende waterschappen hebben hun burgers opgeroepen om in de periode van 3 oktober tot 17 november een regenton, waterzuil of afkoppelset te kopen op www.eentonvoorwaterbestellen.nl. Een deel van de opbrengst is bestemd waterprojecten van Novib in Bangladesh, Ethiopië, Nicaragua en Soedan.

In de actieperiode zijn 655 tonnen en waterzuilen verkocht. De opbrengst voor Novib is ongeveer 3.500 euro. Afgaande op de verkopen is de campagne vooral aangeslagen in Noord-Holland en west Brabant.

Zowel de samenwerking met de waterschappen als de verkoop van de tonnen via internet was een experiment. Voor de eerste keer konden de tonnen en regenwateropvangsystemen landelijk worden aangeboden. Een Ton voor Water is tevreden met het resultaat. Inmiddels is de actieperiode voorbij en de bestelmogelijkheid gesloten, maar dit experiment krijgt een vervolg in het voorjaar van 2005. Voor meer informatie, volg de berichtgeving op www.eentonvoorwaterbestellen.nl


- Einde persbericht -