Ingezonden persbericht


STUDIO NMO: Het actualiteiten en opinie programma van de Nederlandse Moslim Omroep

STUDIO NMO donderdag 25 november: live vanuit de AKN studios in Hilversum van 16.00 tot 17.00 op 747AM

Burqa in de ban

In het openbaar maskeren is het niet toegestaan in een aantal Belgische steden. Daar valt ook onder het lopen in een alles bedekkend gewaad. Twee verslaggevers reisden af naar Antwerpen om te testen wat er gebeurt als je met een burqa op straat loopt. De reacties liepen uiteen. De politie van Antwerpen voerde echter de speciale richtlijnen uit en greep in. De twee werden voor verhoor en identificatie naar het politiebureau gebracht. Een reportage die eindigde in een politiebusje.

Het nieuwste wapenfeit van Verdonk: de telefonische inburgeringtoets.

De verplichte inburgeringcursus van Rita Verdonk begint steeds meer vorm te krijgen. Een van de wapens in de strijd tegen de instroom van ongewenste vreemdelingen is de telefonische inburgeringtoets. Afgelopen maandag werd de toets in Breda gepresenteerd aan de minister. Verslagever Bert ter Hoeve ging naar Breda om een testritje te maken. Daarnaast vroeg hij de minister of ongewillige imams ook handjes gaan schudden als zij deze telefoontoets met goedgevolg hebben afgelegd.

De ideale ingeburgerde imam

Schudt de ideale imam de hand van mevrouw Verdonk? In studio NMO een gesprek met meneer Gokcekuyu, algemeeen secretaris van de islamitische universiteit, en PvdA kamerlid Dijsselbloem over de Nederlandse imamopleiding en de ideale imam.

Studio NMO

Iedere donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 op 747AM: het live discussieprogramma Studio NMO. Presentator Radi Suudi ontvangt wekelijks politici, beleidsmakers en andere spelers in het multiculturele veld. Zij gaan met elkaar in debat over één van de actuele maatschappelijke, politieke & culturele thema s die moslims in Nederland bezighouden.



Ingezonden persbericht