Gemeente Schermer




logo huiselijk geweld

Stop huiselijk geweld

Publiekscampagne: denk na over huiselijk geweld

De Stuurgroep Huiselijk Geweld start vanaf donderdag 25 november met de najaarscampagne `Stop huiselijk geweld'. De campagne moet mensen aan het denken zetten over huiselijk geweld. De campagne valt samen met de Week Zonder Geweld. In de Week Zonder Geweld vragen actie- en hulporganisaties aandacht voor iedere vorm van geweld waarvan voornamelijk vrouwen het slachtoffer zijn.

Huiselijk geweld speelt zich meestal af achter de voordeur. Verborgen en onzichtbaar. Bijna de helft van alle Nederlanders is ooit slachtoffer geweest. In ieders omgeving komt het gebruik van huiselijk geweld voor. Hoewel huiselijk geweld heel veel voor komt, is het beslist niet normaal. Slachtoffers, plegers van huiselijk geweld maar ook eventuele kinderen hebben dan ook hulp nodig. En iedereen kan die hulp geven. Familieleden, vrienden, buren. Iedereen kan signalen opvangen, luisteren, vragen stellen en doorverwijzen naar hulpverleningsinstanties.

Sinds januari dit jaar geeft de telefonisch Informatielijn Huiselijk Geweld advies en informatie aan slachtoffers, maar ook mensen uit de omgeving van het slachtoffer. De informatielijn is het afgelopen jaar meer dan honderd keer benaderd.

Spandoeken en magneten
De najaarscampagne is een vervolg op de publiekscampagne die begin dit jaar van start ging. Tijdens deze campagne hingen in de regio posters van het bekende wandtegeltjes waarop een verdraaid spreekwoord staat. Ook tijdens de komende actieweek zullen de tegeltjes het straatbeeld in Noord-Holland Noord gaan bepalen. Zo zullen in heel de regio spandoeken komen te hangen. Ook zullen overal magneetstickers in de vorm van het wandtegeltje worden verspreid. Voorbijgangers kunnen deze magneten meenemen. Met deze ludieke actie verwacht de Stuurgroep Huiselijk Geweld dat de boodschap dat Huiselijk Geweld moet stoppen verder wordt verspreid en het de mensen in Noord-Holland Noord aan het denken zet over het huiselijk geweld.

Vrijwel alle gemeenten in Noord-Holland Noord werken mee met de campagne. Meer informatie over de Stuurgroep Huiselijk Geweld en over de campagne is te vinden op de website www.stophuiselijkgeweld-nhn.nl


---

_

Voor meer informatie
Voorlichter stuurgroep huiselijk geweld, Ryan Lievaart, telefoon (072) 5274673 / 06 18307354

Secretariaat stuurgroep huiselijk geweld - postbus 94 - 1800 AB Alkmaar - telefoon (072) 5274601
www.stophuiselijkgeweld-nhn.nl