Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 25 november

* VERDACHTE BEROVING MET MES AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks kwart over drie werd op de Dortselaan een 26-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer werd benaderd door een man. Onder bedreiging van een mes werd de Rotterdammer gesommeerd zijn fiets af te geven, waarna de berover wegreed. Gealarmeerde politiemensen stelden samen met het slachtoffer een onderzoek in en troffen de man even later in de Millinxstraat aan. De verdachte, een 38-jarige man uit Rotterdam, werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* MAN ONDER BEDREIGING VUURWAPEN BEROOFD
ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag werd om omstreeks tien voor twee op de Prins Alexanderlaan een 45-jarige man onder bedreiging van een vuurwapen van zijn portemonnee beroofd. Het slachtoffer, dat op het moment van de beroving zijn fiets van het slot haalde, werd door twee mannen aangesproken waarvan er één het slachtoffer met een vuurwapen bedreigde. De man gaf daarop zijn portemonnee af waarna de beide berovers wegrenden in de richting van de metrobaan. De politie van district Oost stelt een nader onderzoek in naar deze beroving.


* VROUW DOOR VRIEND MISHANDELD
ROTTERDAM - Woensdagmiddag om twaalf uur werd door politiepersoneel van district Oost in zijn woning aan de Pegasusweg een 42-jarige Rotterdammer aangehouden voor huiselijk geweld. De man had kort ervoor zijn 33-jarige vriendin zwaar mishandeld. De vrouw was inmiddels overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, waar werd geconstateerd dat zij gekneusde ribben en een gekneusde nier had. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.