Dienstenbond CNV

SUB en overgang naar de Belastingdienst
25-11-2004

Op 19 november 2004 heeft de CNV Dienstenbond opnieuw met de Belastingdienst en UWV uitvoerig overleg gevoerd over de overgang en het achterblijven van medewerkers van werkgeverszaken. De Belastingdienst en UWV waren enkel bereid nog een regeling te treffen voor ´schrijnende gevallen´, daarmee was volgens hen ook de kous af en deden zij een eindbod. Het is dus slikken of stikken.

De aanvulling op het laatste eindbod betreft het volgende: "Voor diegenen die op het moment van overgang binnen hun salarisschaal bij de Belastingdienst nog een of meer periodieke verhogingen tegemoet kunnen zien bedraagt de afkoop het gebruteerde nettoverschil voor de duur van 2,5 jaar. Voor diegenen die bij de overgang door de Belastingdienst direct moeten worden ingeschaald op het maximum van de salarisschaal bedraagt de afkooptermijn 4 jaar voor het gebruteerde nettoverschil."

UWV was helaas ook duidelijk: er komt geen apart Sociaal Plan voor Werkgeverszaken en over een aparte ouderenregeling is ook al niet te praten. Wij hebben hard op een ander standpunt aangedrongen maar UWV reageerde met genoemd eindbod. De CNV Dienstenbond zal deze discussie met UWV overigens blijven voortzetten in het kader van het Sociaal Plan UWV.

Dat betekent helaas dat wij het totale convenant met de hierboven genoemde aanvulling ter stemming aan u moeten voorleggen. Omdat de Belastingdienst en UWV hebben aangegeven nu echt niet meer te willen praten is het aan u. Accepteren of niet.

Wij willen dit convenant met u bespreken en ter stemming voorleggen woensdag 1 december 2004 om 15.00 uur in het gebouw van De Unie op de Multatulilaan 12 in Culemborg. Voor een routebeschrijving kunt u contact opnemen met ons kantoor in Hilversum (035-6460580). Van uw werkgever heeft u de toestemming om deze vergadering in werktijd te bezoeken. Op deze bijeenkomst zal apart worden gestemd, zoals wij dat de vorige keer in Utrecht ook hebben gedaan. Leden die betrokken zijn bij SUB en Werkgeverszaken zijn van harte uitgenodigd.

Leden die niet aanwezig kunnen zijn op de bijeenkomst kunnen hun mening kenbaar maken via e-mail adres: hilversum @ cnvdienstenbond.nl of kunnen bellen met bestuurder Martijn Donker, (035)6460580.