Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 25-11-2004 - Nieuwsberichten Lekstroom

Te diep in het glaasje gekeken

NIEUWEGEIN Op woensdagavond is een 55-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij teveel gedronken had.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist dronken in zijn auto was gestapt. Op de Buizerdlaan troffen agenten hem in zijn auto aan. De man blies 785 ug/l. Dit is 3½ keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN - Op woensdagmiddag is een 32-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.10 uur heeft het personeel van een winkel aan de Veldwade een winkeldief aangehouden. De verdachte is overgedragen aan de politie. De man kreeg een boete van 125 euro.

Controle fietsverlichting

HOUTEN - Op woensdagavond heeft de politie gecontroleerd op fietsverlichting.

Op de Onderdoor werden in totaal 31 fietsers bekeurd voor het ontbreken van de verlichting.

Illegaal vuurwerk aangetroffen

IJSSELSTEIN Op woensdagmiddag zijn twee jongens van 12 en 14 jaar uit IJsselstein, aangehouden voor het afsteken en verkopen van illegaal vuurwerk.

Omstreeks 15.50 uur zag de politie op de Televisiebaan dat een 12-jarige jongen vuurwerk aan het afsteken was. Het illegale vuurwerk werd in beslag genomen. Het proces- verbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt. Na onderzoek van de politie bleek dat een 14-jarige jongen aan de Landingsplaats, illegaal vuurwerk verkocht. De jongen bleek in bezit te zijn van 900 stuks illegaal vuurwerk. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en het vuurwerk werd in beslag genomen.