Politie Gelderland-Midden

Valburg, snelheidscontrole

Publicatiedatum: 25-11-2004

In totaal 172 verkeersdeelnemers zijn woensdagmorgen geflitst tijdens een snelheidscontrole op de Tielsestraat in Valburg. De controle werd tussen 08.28 uur en 12.12 uur uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam. De snelheden van in totaal 450 voertuigen werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur (ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - politie pakt vier man op na vechtpartij
Publicatiedatum: 25-11-2004

De Nijkerkse politie heeft woensdagavond vier mannen aangehouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij in een café aan het Plein. Het gaat om twee Harderwijkers van 16 jaar, een 30-jarige man uit Nijkerk en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het viertal wordt er onder meer van verdacht een 32-jarige Nijkerker in de zaak te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Bij de vechtpartij ontstond ook schade in het café. Even voor elf uur werd de politie gewaarschuwd door een van de cafébezoekers nadat er ruzie was uitgebroken. De ruzie zou vervolgens zijn uitgelopen op een vechtpartij. Bij de komst van de agenten werd er niet meer gevochten. Volgens het slachtoffer en getuigen zouden vier mannen zijn vertrokken die bij de vechtpartij betrokken waren geweest. De vier konden even later aan de hand van persoonsbeschrijvingen worden opgespoord. Agenten zagen het viertal lopen op de Brink en hield hen vervolgens aan. Wat er zich precies heeft voorgedaan in het café wordt nog nader door de politie onderzocht. Het verdachte viertal is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in West-Veluwe Vallei
Vrijwel dagelijks controleert het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie de snelheid op diverse wegen in de regio. De controles hebben tot doel de verkeersveiligheid te vergroten, vooral op de zogenoemde 80 km/u wegen. Veel van de op die wegen voorkomende ongelukken blijken te wijten te zijn aan te hard rijden. Hieronder een overzicht van de controles van woensdag in het politiedistrict West-Veluwe Vallei:
- Op de Apeldoornseweg in Otterlo werden tussen kwart voor acht en tien voor één 75 snelheidsovertreders geflitst. In dat tijdsbestek passeerden ruim 1600 voertuigen de radar.

- Bij de controle op de Provincialeweg N224 in Ede vielen 49 hardrijders door de mand. Het VHT controleerde daar tussen kwart voor acht en half twee 3840 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.
- In Scherpenzeel werd tussen zeven uur en half elf gecontroleerd op de Stationsweg, binnen de bebouwde kom. Van de 1020 gecontroleerde passanten reden er 221 te hard. Het merendeel van de overtreders (96 stuks) reed tussen de 10 en 20 km/u te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. Op de Stationsweg mag maximaal 50 gereden worden.

- In de namiddag, tussen kwart voor vier en kwart over zes, werd er wederom gecontroleerd op de Stationsweg in Scherpenzeel. Toen bedroeg het aantal overtreders 88 terwijl er ruim 1000 bestuurders de controle waren gepasseerd. De meeste overtreders (59 stuks) zaten nu in de categorie overschrijdingen tot 10 km/u. De hoogst gemeten snelheid: 91 km/u.

- Tussen kwart over drie en kwart over negen controleerde het VHT op de Scherpenzeelseweg in Barneveld. Daar reden 72 van de ruim 3000 gecontroleerde bestuurders te hard. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 112 km/u terwijl 80 op deze weg de limiet is.
- Op de Van Zuijlen van Nieveltlaan, eveneens in Barneveld, werd tussen kwart voor zeven en negen uur ook een snelheidscontrole gehouden. Van de 762 gecontroleerde passanten reden er 156 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. De meeste overtreders (79 stuks) zaten in de categorie overschrijdingen tot en met 10 km/u.

- 116 km/u bedroeg de hoogst gemeten snelheid bij de controle op de Rijksweg in Ederveen. Daar werden tussen kwart over drie en tien over negen 77 bestuurders geflitst die te hard reden. In dat tijdsbestek werd van 3800 passanten de snelheid gemeten.

- Op de Renswoudseweg, eveneens in Ederveen, werden bij een snelheidscontrole 108 hardrijders geflitst. Dat gebeurde tussen kwart over drie en negen uur. In die periode passeerden 2930 bestuurders de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 143 km/u terwijl daar maximaal 80 km/u gereden mag worden.