Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 25-11-2004

Auto op de kop in de sloot
DALEN Een moeder(42) en dochter(18) uit Klazienaveen zijn woensdagmiddag met hun auto op de kop in een sloot terechtgekomen. Omdat er nagenoeg geen water in de sloot langs de Dalerveensestraat stond kwamen beide vrouwen er goed af. Wel duurde het een tijdje voordat zij uit de auto gehaald konden worden, omdat de auto gekneld lag tussen beide walkanten. Een kraan heeft de auto omhoog getild en in de berm gezet, waarna beide vrouwen uit de auto bevrijd konen worden. Nog niet duidelijk is waarom de auto van de weg is geraakt.

Onder invloed verkerende bestuurders aangehouden FOXWOLDE Bij een aanrijding op het Haarveen bleek een van de bestuurders teveel gedronken te hebben. De man, een 33-jarige inwoner van Roden is aangehouden. Hij blies 0.95 promille. In het kader van snelrecht kreeg hij een taakstraf van 16 uur opgelegd. Op het Haarveen waren twee autos elkaar tegengekomen en hadden elkaar bij het passeren geraakt. Hierbij ontstond schade aan beide autos.

EMMEN Bij een controle op de Mantingerbrink bleek een autobestuurder teveel gedronken te hebben. De man, een 24-jarige inwoner van Emmen, werd aangehouden. Hij blies 0.7 promille. Snelrecht werd toegepast.

Inbraken bij winkels
ASSEN Bij een winkel aan de Nobellaan is woensdagavond of in de nacht van woensdag op donderdag een ruit ingegooid met een stuk steen. Door het ontstane gat in de ruit zijn een aantal flessen drank weggenomen. De schade wordt geschat op ruim duizend euro.

Ook aan de Rolderstraat bleek in de nacht van dinsdag op woensdag een winkelruit te zijn vernield. Een jas werd gestolen. De schade aan de ruit, een etalage pop en de gestolen jas bedraagt naar schatting bijna 1400,- euro.

Inbraak bij bedrijf
EELDE In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in de bibliotheek aan de Wolfhoorn. Enkele ramen en een deur waren geforceerd. Afgelopen nacht kon nog niet worden vastgesteld wat er gestolen was. Onderzoek wordt ingesteld.

Boete voor belediging politieagenten
HOOGEVEEN Een 21-jarige inwoonster van Hoogeveen is woensdagavond beboet met een bedrag van 220,- euro, nadat zij politieagenten had beledigd. De vrouw zat achterop bij een fietser die geen fietsverlichting had. Toen de politieagenten de man daarop aanspraken, begon de vrouw de politieagenten te beledigen en uit te schelden voor o.a. Idioten en Klootzakken. Zij is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor mocht ze met de opgelegde boete het bureau verlaten.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56.