Utrecht stad 10.25 uur

Utrecht 25-11-2004 - Nieuwsberichten Utrecht Stad

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Woensdagavond rond 23.00 uur heeft de politie een 57-jarige Utrechtse automobilist aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg en bleek teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 430 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Helers aangehouden

UTRECHT Woensdagavond om 23.55 uur heeft de politie twee mannen aangehouden op de Minrebroederstraat, op verdenking van heling van een fiets. De twee mannen, een 23-jarige Utrechter en een 28-jarige Zeistenaar, moesten mee naar het politiebureau, waar zij bekeurd werden. De fiets werd in beslag genomen.

Man loopt over auto

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag tegen 00.30 uur heeft de politie op de Oudegracht een 23-jarige man uit De Meern aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De man was over een stilstaande auto heen gelopen. De automobiliste was daarop achter de man aangerend en kon hem samen met een collega staande houden. De politie kwam ter plekke en hield de man aan.

Verkeersongeval

UTRECHT Woensdagavond rond 22.30 uur vond een aanrijding plaats op Paardenveld. Een auto die vanaf de Weerdsingel richting Paardenveld kwam rijden raakte daar een auto die uit de richting van de Catharijnesingel kwam. De laatste auto werd daardoor tegen een lantaarnpaal geduwd. De drie inzittenden van deze auto, Utrechtse vrouwen van 19, 20 en 20 jaar, raakten licht gewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige Utrechtse bestuurder van de eerste auto is aangehouden. Hij en zijn bijrijder raakten niet gewond. De regionale verkeersdienst onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Woensdagavond rond 18.30 uur heeft de politie een 24-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto op de Timorkade. De man had een mesje bij zich en bij de beschadigde auto werd een schroevendraaier aangetroffen. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor.

Grote verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Eykmanlaan, Biltstraat en de Hopakker werd op woensdag een grote verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op snelheid, roodlicht, niet handsfree bellen tijdens het rijden en rijden zonder gordel. In totaal werden hiervoor 37 bekeuringen uitgeschreven. In de avonduren werd er gecontroleerd op fietsverlichting in de omgeving Hopakker en Biltstraat. Er werden 198 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van deugdelijke fietsverlichting. Veel fietsers reden overigens wel met de juiste verlichting.

Even de auto gebruiken

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee jongens aangehouden omdat ze in een auto reden. Omstreeks 16.10 uur zag een agent twee jongens, van 15 jaar en afkomstig uit Utrecht, in een auto rijden over de Lagenoord. De jongens werden gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de auto van een zus van een van de jongens was. Zij hadden de auto ongevraagd meegenomen. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring. De agent leverde de jongens af bij hun ouders. Omdat de auto was weggesleept en was gestald op een opslagterrein waren hier kosten voor gemaakt door de politie. Volgens de ouders zullen de jongens als alternatieve straf deze kosten ook mogen betalen.

Kinderwagen als opbergplaats

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee vrouwen aangehouden na winkeldiefstal. Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding dat twee vrouwen goederen hadden gestolen uit een winkel aan de St.- Jacobstraat. De vrouwen, in de leeftijd van 24 en 26 jaar afkomstig uit Rotterdam, werden aangehouden door de agenten. Zij bleken geprepareerde tassen onder de kinderwagen te hebben hangen, waardoor goederen uit de winkel ongemerkt konden worden meegenomen. Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt.

Toch geschoren

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden.Omstreeks 14.00 uur wilde een 37-jarige man uit Utrecht een groot aantal scheerattributen meenemen uit een winkel aan de Doornburglaan. De man werd echter gesnapt en werd door agenten aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De goederen bleven achter in de winkel.