Politie Flevoland

Politieballon landt in België

De prijswinnaars in bureau Dronten
Almere/Dronten 25-11-2004 - De winnende luchtballon die tijdens de landelijke politiedag op zaterdag 9 oktober is opgelaten, is teruggevonden in het Belgische plaatsje Hombourg. De 10-jarige Eline Tutuarima uit Almere heeft daarmee een leuke prijs gewonnen.

Donderdagmiddag reikt een politiedelegatie de prijs aan Eline uit. Op haar school, de Manse, onder toeziend oog van klasgenoten, haar leerkracht en ouders, wordt de winnares haar prijs overhandigd. De Almeerse is erg blij met deze verrassing. De ballon van Eline landde uiteindelijk in het Belgische plaatsje Hombourg op een afstand van 237.7 kilometer vanaf Almere.

Politieblauw en -rood en -groen
Ook in Dronten vielen er kinderen in de prijzen. Drie kinderen hebben na de Landelijke Politiedag een prijs gewonnen met hun inzending voor de kleurwedstrijd. Mart van Esterik van vier jaar uit Swifterbant, Remco Jongman van zeven jaar uit Emmeloord en Wenke Stedehouder van zes jaar uit Dronten mochten woensdagmiddag om 16.00 uur hun prijs in ontvangst nemen aan het politiebureau in Dronten.

Tijdens de Landelijke Politiedag kregen alle kinderen een politiekleurplaat, waarmee ze kans maakten op een mooie prijs. De drie prijswinnaars werden elk in hun eigen leeftijdscategorie gekozen omdat zij hun kleurplaat het mooist hadden ingekleurd. Ze mochten, samen met hun vader en/of moeder, de prijs ophalen bij het bureau aan het Gangboord 62.