Gemeente Voorburg-Leidschendam


Spectaculaire start appartementencomplex in Voorburg

Gezamenlijk persbericht gemeente Leidschendam-Voorburg, VISADE advies in ontwikkeling, WoonInvest en Korteweg Bouw, 22 november 2004
---

Wethouder start nieuwbouw 52 woningen en zorgcentrum

Spectaculair vuurwerk en een mooi cadeau. Dat waren de ingrediënten van de starthandeling van het appartementencomplex aan de Savallelaan in Voorburg. De starthandeling werd verricht door wethouder mr. M.A. Houtzager van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Voorburg Leidschendam.

Wethouder Houtzager

Houtzager vertelde tijdens de starthandeling dat veel Voorburgers de plek van het appartementencomplex nog kennen als het Philipsgebouw waar ze met defecte apparaten naar toe gingen. De starthandeling was daar op geïnspireerd: de wethouder mocht een zeer grote doos uitpakken met de oude Philipsboodschap lets make things better, een verwijzing die volgens Houtzager ook voor dit project opgeld doet. De Philipsdoos bevatte een tweede doos, ingepakt met pleisters en verband: een verwijzing naar de toekomst. De tweede doos bevatte een kaartje met de tekst dat het cadeau niet in de doos past, door op een knop te drukken zou de wethouder dat zichtbaar maken. De druk op de knop leidde tot vuurwerk én de onthulling van een schilderijlijst. Houtzager rondde de starthandeling af door bekend te maken dat de gezamenlijke zorginstellingen een abonnement op de kunstuitleen kregen aangeboden.

Zorg onder handbereik
In het appartementencomplex komen in totaal 25 appartementen in de sociale huursector, 24 koopappartementen en 3 penthouses, eveneens voor de verkoop. Vrijwel alle appartementen en de 3 penthouses zijn inmiddels verkocht. De huurwoningen zijn specifiek ingericht voor bewoning door senioren, die voor de eerstelijns zorg het nieuwe huisartsencentrum onder handbereik hebben. Op de begane grond komt een huisartsencentrum waarin zeven huisartsen gaan samenwerken. Daarnaast gaan drie apotheken op in één nieuwe, hypermoderne apotheek die extra faciliteiten gaat bieden. De huisartsen en de apotheek krijgen gezamenlijk circa 950 m² tot hun beschikking.

De nieuwbouw van het appartementencomplex is naar verwachting in het najaar van 2005 gereed. De woningen en de bedrijfsruimten worden verhuurd door WoonInvest uit Voorburg. VISADE advies in projectontwikkeling uit Rijswijk realiseert en begeleidt de nieuwbouw. De bouw is in handen van Korteweg Bouw uit Breda. Architectenbureau Lamstek BNA uit Almere tekende voor het opvallende ontwerp.

Wethouder Houtzager bij start bouw Savallelaan

Wethouder Houtzager feliciteert