Gemeente Voorschoten

Persberichten - Burgemeester Verver reikt eerste prijzen kleurwedstrijd Wessie uit
Uitgebracht op: donderdag 25 november 2004

Woensdagmiddag 24 november heeft burgemeester Verver de eerste prijzen uitgereikt bij de kleurwedstrijd met Wessie de wijkinbreker als onderwerp. In een volle entreehal van het gemeentehuis stonden de deelnemers met ouders, opas en omas te wachten op de uitslag onder genot van een drankje en een zakje chips. Veel deelnemers waren naar het gemeentehuis gekomen in de hoop de prijzen, een tekenpakket, mee te kunnen nemen. Alle ingezonden kleurplaten zijn opgehangen in de hal van het gemeentehuis.

De afgelopen weken hebben de kinderen van de Voorschotense basisscholen de gelegenheid gekregen om hun versie van de cartoon Wessie te maken. Kleuren, knippen en plakken, alles mocht zolang het logo maar herkenbaar was. Bij de gemeente kwamen vele mooie inzendingen binnen. En zoals burgemeester Verver al zei, iedereen had voor de mooie resultaten wel een prijs verdiend. Er waren vier leeftijdscategorieën met ieder een prijswinnaar. In de leeftijd van 3 en 4 jaar heeft Mark van de Wende gewonnen, in de leeftijdcategorie 5 en 6 jaar nam Robert Hofstee de prijs in ontvangst. In de leeftijdscategorie 7 en 8 jaar won Coen Kolman. Noëlle was de oudste winnaar in de leeftijdscategorie 9 en 10 jaar. Verder mochten alle kinderen een ballon en een kleinigheidje meenemen voor hun inzet. De kleurplaten blijven nog enige tijd in de publiekshal hangen.

Inbraakpreventieproject
De stripfiguur Wessie is het logo voor een project dat de gemeente Voorschoten, politie en woningbouwcorporaties De Sleutels van Zijl en Vliet en Woonzorg Nederland in 2003 zijn gestart. Wessie is een inbraakpreventieproject met als doel inwoners in Voorschoten kennis te laten maken met beveiligingsmaatregelen. Met behulp van goedgekeurd hang- en sluitwerk is de kans op inbraak namelijk veel kleiner. Het pakket van maatregelen is samengesteld door de landelijke politie en heet Politiekeurmerk Veilig Wonen. In Leiden draait het project Wessie al enkele jaren en is het zeer succesvol.


- einde bericht -