Bve Raad



Slotconferentie project Integraal Personeelsbeleid (IPB)

De Bve Raad sloot na drie jaar het project Integraal Personeelsbeleid (IPB) af met de conferentie Op volle kracht vooruit die op 17 november plaatsvond in t Spant te Bussum. Door middel van een stemming onder de 400 aanwezigen werd gepeild wat de stand van zaken is. Hieruit blijkt dat het overgrote merendeel van de scholen IPB heeft ingezaaid en over twee jaar zal gaan oogsten.

IPB cruciaal voor invoering competentiegericht onderwijs Voor ruim de helft van de aanwezigen was het effect van IPB nog niet duidelijk, maar volgens 44% gaat de waarde van IPB de komende jaren toenemen. Ook zei bijna 44% dat IPB bij hen de komende jaren nog veel meer samenhang moet krijgen. Daarnaast is bijna driekwart van de aanwezigen van mening dat IPB cruciaal is om competentiegericht leren in te voeren. De overgrote meerderheid vindt dat door IPB het werk van onderwijsgevenden en leidinggevenden aantrekkelijker is geworden.

De komende twee jaar is variabel of gedifferentieerd belonen voor 39% een redelijke prioriteit en voor 41% geen prioriteit. Teambeloning is dan ook volgens 38% een hype en voor 39% een interessant onderdeel van IPB. Volgens het merendeel moet IPB de komende jaren vooral de professional en resultaatgericht werken centraal stellen en veel aandacht besteden aan de lerende organisatie.

IPB is het thema in het decembernummer van Bve Magazine. Aan de orde komen de onderwerpen teamleiderschap, de wet Beroepen in het onderwijs en de resultaten van IPB op het Deltion College. Bve Magazine verschijnt 9 december.

Uitgebreide informatie over Integraal Personeelbeleid vindt u op de IPB-website