Gemeente Den Haag

november 2004
Beperkte maatregelen rond EU-top in Nederlands congrescentrum (24 november)

Nederland zit op maandag 29 en dinsdag 30 november 2004 de EuroMed voor. Dit is een bijeenkomst van de mediterrane lidstaten van de Europese Unie. De EuroMed wordt gehouden in het Nederlands Congres Centrum (NCC) in Scheveningen.

Om de bijeenkomst ongestoord en veilig te laten verlopen, worden er op deze dagen enkele veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen.

Terrein NCC
Om veiligheidsredenen is het terrein van het NCC vanaf zondag 28 november 23.00 uur tot dinsdag 30 november 16.00 uur afgesloten. Hierdoor is de taxistandplaats voor het NCC tijdelijk niet bereikbaar. Binnen het afgesloten gebied geldt een legitimatieplicht.

Johan de Wittlaan
Tijdens bijeenkomst zal op de Johan de Wittlaan, richting Loosduinen, slechts één rijstrook beschikbaar zijn. De afsluiting is geldig vanaf zondagochtend 28 november tot en met dinsdagmiddag 30 november (uiterlijk 16.00 uur).

Om filevorming te voorkomen kan het verkeer niet afslaan in de richting van de Adriaan Goekooplaan. Doorgaand verkeer op de Eisenhowerlaan blijft wel gewoon mogelijk.

Fietsers
Fietsers kunnen tijdens de EuroMed-bijeenkomst geen gebruik maken van de fietsroute ten zuiden van het NCC (tussen Congresgebouw en gebouw van OPCW). Geadviseerd wordt van het fietspad op de Eisenhowerlaan gebruik te maken.