Politie Groningen

Persberichten donderdag 25 november 2004

provincie Groningen 25-11-2004 -

Sappemeer: botsing personenautos A7
Een 60-jarige automobilist uit Oude Pekela is woensdagnacht op de A7 bij Sappemeer tegen de vangrail geklapt, nadat zijn auto aan de achterkant werd aangetikt door een invoegende automobilist uit het Duitse Moormerland. De 23-jarige Duitser had kort daarvoor een vrachtauto ingehaald en ging daarna meteen weer naar rechts. Daarbij zag hij te laat dat de Pekelder nog vlak voor de vrachtauto reed. Beide personenautos raakten daarna uit koers en kwamen dwars op de weg tot stilstand. Hierdoor werd de gehele rijbaan geblokkeerd. Het verkeer werd tijdens de anderhalf uur durende bergingswerkzaamheden omgeleid. Een vrouw die in de Duitse auto meereed is met schouderklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Winschoten, maar de verwondingen bleken mee te vallen. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: controle overslagstation Veendam
Bij een overslagstation in Veendam heeft de politie woensdag in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Voedsel en Warenautoriteit en het Agentschap Telecom en Douane een controle uitgevoerd op bijbehorende documenten en de inhoud van enkele tientallen containers. Er werden slechts twee overtredingen geconstateerd op containers waar de juiste documentatie ontbrak met betrekking tot de inhoud. Het ging om een container geladen met gevaarlijke stoffen en met plastic afval. In deze twee gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de vervoerder. Verder zijn er enkele stuks speelgoed meegenomen als proefmonster voor het vaststellen van de juiste samenstelling van het materiaal en enkele radiografisch bestuurde autos voor het nagaan van de juiste frequentie.

Winschoten: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft in een pand aan de Kloosterlaan in Winschoten een hennepkwekerrij ontmanteld. In het pand waren vijf kweekkamers aanwezig. In totaal werden 500 planten gekweekt. De planten en de apparatuur, waar onder 88 verwarmingslampen en een groot aantal transformatoren zijn meegenomen en worden vernietigd. De politie moet de eigenaar van de kwekerij nog horen.

Meedhuizen: bromfietser gewond
Een 12-jarige jongen uit Meedhuizen is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de Prrovincialeweg N362 werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 44-jarige inwoner van t Zandt. De jongen is met knieletsel en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis en daar behandeld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongen die nog geen 16 jaar was. Bovendien reed hij zonder helm.

Veendam: werknemer komt onder vallende boom
Een 49-jarige werknemer van een werkvoorzieningschap is woensdagmorgen gewond geraakt toen hij tijdens snoei- en kapwerkzaamheden onder een vallende denne boom terechtkwam. De man, een inwoner van Veendam, liep onder de boom door toen deze viel. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. De werkzaamheden werden verricht op een bedrijfsterrein aan de Adriaan Tripweg in Veendam. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Snelheidscontrole
Op de Hoofdweg in Harkstede zijn woensdagmiddag 520 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 38 te hard. De hoogst genoteerde reed 98 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Rijksstraatweg bij Visvliet werden woensdagavond 10 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 32 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 142 km/u terwijl 80 was toegestaan.

Groningen: opgepakt voor afsteken vuurwerk
Een 21-jarige man uit Groningen is woensdagnacht op het Lopende Diep aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. De man stak knal- en siervuurwerk af. Hij werd betrapt en kreeg een proces-verbaal. Vuurwerk dat hij nog in bezit had bleef achter op het politiebureau.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Europaweg (50km) werd woensdagavond een radarsnelheidcontrole gehouden. 1380 voertuigen werden gecontroleerd, 499 reden sneller dan de limiet. 520 voertuigen werden woensdagavond gecontroleerd op de Beneluxweg (70 km). 24 overtredingen, hoogste overtreder 96 km per uur. Op de Eemsgolaan (50 km) werden woensdagmiddag 217 controles uitgevoerd. 14 reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km per uur. Op de Verlengde Hereweg (50 km) werden 872 voertuigen gecontroleerd. 48 reden sneller dan de limiet en de hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur.

Groningen: vrouw aangehouden in bibliotheek
De politie hield woensdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Groningen aan voor bedreiging van personeelsleden in de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. De vrouw maakte problemen en werd gesommeerd het pand te verlaten. Dat weigerde ze en bedreigde het personeel. Zij werd aangehouden en naar het bureau gebracht.

Groningen: schennispleger in warenhuis
Een 41-jarige man uit Gieten werd woensdagmiddag in een warenhuis aan de Grote Markt aangehouden voor schennispleging. Personeelsleden constateerden dat de man onzedelijke handelingen verrichtte op de lingerieafdeling. De verdachte werd naar het bureau gebracht waar hij een proces-verbaal kreeg.

Groningen: verkeerscontroles
Op diverse plaatsen in de stad werd woensdag een controle op het dragen van de veiligheidsgordels gehouden. Op het Emmaplein 11 bonnen, Pleiadenlaan 14, Kastanjelaan 15 en Bakboordswal 6. Verder werden er nog overtredingen geconstateerd als het rijden door het rode verkeerslicht en het niet handsfree bellen. Bij de verkeerslichten van de Nieuwe Ebbingestraat werd woensdagochtend een roodlicht controle gehouden. 16 fietsers, 1 bromfietser en 1 automobilist reden door het rode licht en kregen een bekeuring.

Groningen: gestolen fietsen
In de Stoeldraaierstraat werd woensdagmiddag een 20-jarige vrouw uit Groningen aangehouden die in het bezit hebben van een gestolen fiets. De vrouw had geen aannemelijk verklaring en kreeg een dagvaarding.In de Hoekstraat werd een 50-jarige man uit Groningen staande gehouden op een gestolen fiets. De fiets bleek geleend van een vriendin die op het bureau is uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring. De fietsen gaat terug naar de rechtmatige eigenaren.

Groningen: kleine hennepplantage
De politie ontmantelde woensdagmiddag in een pand aan de Noorderkerkstraat een kleine hennepplantage. Er werden 58 planten en assimilatielampen ter vernietiging afgevoerd. De huurder van het pand, een 58-jarige man uit Nieuw Roden, werd aangehouden voor het afleggen van een verklaring. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: rugtasje met gevaarlijke medicijnen gestolen Woensdagmiddag heeft een 56-jarige inwoonster van Groningen aangifte gedaan van diefstal van haar rood leren rugtasje met daarin onder andere gevaarlijke medicijnen. De tas werd woensdagmorgen omstreeks 11.30 gestolen in een supermarkt van het winkelcentrum in Lewenborg. In de tas zat naast de medicijnen nog een portemonnee, autopapieren, rijbewijs en bankpasjes. Het kan zijn dat de dader slechts de waardevolle spullen van waarde uit de tas heeft gehaald en daarna de tas in de omgeving van het winkelcentrum heeft weggegooid. De medicijnen zijn gevaarlijk bij gebruik door anderen. Het gaat onder meer om ongeveer 20 stuks diclofenacnatrium (okergeel van kleur) en ongeveer 25 stuks atenolol (witte pillen). Mocht iemand de medicijnen of de tas vinden, dan is het verstandig om de tas en of de medicijnen in te leveren bij de politie of de plaatselijke apotheek. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844.