Politie Zuid-Holland-Zuid

25/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-11-2004 - Persberichten District I

HENNEP
DORDRECHT De politie heeft in het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard een zogenaamde hennepdag gehouden. Daarbij ontmantelden de politiemensen in totaal vier kwekerijen, drie in woningen en een in een leegstaand schoolgebouw. Regelmatig gaan politiemensen naar aanleiding van overlastmeldingen op stap om te kijken of er soms hennepkwekerijen zijn. Dat gebeurde nu op woensdag 24 november 2004. In een woning aan de Frits Vogelstraat in Zwijndrecht vond de politie ongeveer 760 planten en hield een 42-jarige man uit Bilthoven aan. In een huis op de Willem Barentszstraat in Dordrecht vonden agenten ruim 140 planten en ze hielden de 35-jarige bewoner aan. Op de Rechte Zandweg troffen politiemensen een kwekerij aan met ongeveer 300 planten die zat in de schuur. De twee bewoners legden een verklaring af. Tot slot vond de politie in een leegstaand schoolgebouw aan de Vorrinklaan ongeveer 700 planten.

TAS GESTOLEN
DORDRECHT - Een 34-jarige man uit Dordrecht is aangehouden na diefstal van een handtas met inhoud. De diefstal vond op dinsdagmorgen 23 november 2004 omstreeks 11.45 uur plaats in een kapsalon aan de Nieuwe Hilstraat in Dordrecht. Een 80-jarige vrouw uit Dordrecht had haar schoudertas even alleen gelaten om haar jas te pakken. Toen ze terug kwam was haar tas verdwenen. De eigenaar van de kapsalon ging achter de 34-jarige dief aan. Omstanders wisten de dief vast te grijpen en hem de tas te ontfutselen. De 34-jarige man wist echter te ontkomen. Uit de tas was nog niets gestolen. Op woensdag 24 november 2004 meldde de verdachte zich vrijwillig en agenten hielden hem aan. Hij bekende de diefstal van de tas. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DRONKEN
DORDRECHT Bij de Kolfstraat in Dordrecht hebben agenten een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was dronken. Op woensdagmiddag 24 november 2004 kwam de melding dat de man een fles drank kapot gooide op het Statenplein. Politiemensen spraken hem aan waarna de verdachte schreeuwde naar de agenten. Ze hielden de 42-jarige aan die ook een gestolen portemonnee bij zich had.

SNORFIETS
DORDRECHT Twee jongens die reden op een gestolen bromfiets zijn aangehouden. De eigenares van de snorfiets zag op woensdagmiddag 24 november 2004 dat de twee op haar tweewieler reden. Agenten kwamen de snorfiets tegen op de Sint Jorisbrug in Dordrecht en hielden deze tegen op de Veststraat. De ene 19-jarige verdachte uit Dordrecht verklaarde dat hij de snorfiets had gekocht. De andere aangehouden verdachte is 17 jaar en komt ook uit Dordrecht.

GEBETEN
DORDRECHT De politie heeft een hond in beslaggenomen. De hond beet op woensdagmiddag 24 november 2004 een 5-jarige jongen uit Dordrecht. Dat gebeurde buiten bij een supermarkt op de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. Een 17-jarige jongen uit Dordrecht had de hond bij zich en liet hem buiten terwijl hij de winkel inging. De ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn gezicht. Agenten namen de 17-jarige en de hond mee naar het bureau. Ook meldde zich daar de 47-jarige eigenares uit Dordrecht van de hond. Waarschijnlijk gaat het om een hond die valt onder de wetgeving gevaarlijke honden.

BEDREIGING
DORDRECHT Voor onder andere bedreiging is een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij gedroeg zich op woensdagavond 24 november 2004 vervelend in de buurt van de Jacob Marisstraat in Dordrecht. Daar hing een groep. Agenten vroegen of ze weggingen. Dat deden ze behalve de verdachte. Even later bemoeide hij zich weer met de agenten. Hierbij bedreigde de 46-jarige de politiemensen. Naast de bedreiging maakt de politie ook proces-verbaal op omdat de verdachte in zijn auto een stukje reed terwijl hij geen rijbewijs heeft, onder invloed van alcohol was en de auto geen geldige APK en verzekering heeft.

RUIT
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht heeft een deurruit vernield. Dat gebeurde op donderdag 25 november 2004 omstreeks 00.45 uur in de Haringvlietstraat in Dordrecht. De verdachte verklaarde na zijn aanhouding dat hij dronken was en bij de verkeerde woning stond.

VIER AANHOUDINGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Op een parkeerplaats langs de snelweg heeft de politie vier mannen uit het Duitse Duisburg aangehouden. Politiemensen zagen op donderdag 25 november 2004 rond 04.30 uur dat er een busje pepperspray lag in een auto. Hiernaast stond een 23-jarige man. De agenten hielden hem aan waarbij de verdachte schreeuwde dat de auto niet van hem was. Dat klopte want een 37-jarige man meldde zich, de eigenaar van de auto. Politiemensen hielden hem ook aan. Twee andere mannen kwamen aanlopen maar renden snel weg nadat ze politie zagen. Ze vlogen het toilet in van het benzinestation en spoelden een paar keer de wc door kennelijk om drugs kwijt te raken. Agenten hielden deze twee van 24 en 41 jaar aan. Bij de vier vond de politie nog wat softdrugs en een vlindermes. De parkeerplaats waar alles plaatsvond ligt aan de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht.