Politie Zuid-Holland-Zuid

25/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-11-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
ALBLASSERDAM De politie heeft een 39-jarige automobilist uit Alblasserdam een rijverbod van drie uur gegeven. De man reed op donderdag 25 november 2004 omstreeks 03.30 uur over de Plantageweg in Alblasserdam. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

WINKELVERBOD
GORINCHEM - Een 49-jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdag 24 november 2004 in de Arkelstraat in Gorinchem. De man had een winkelverbod en wilde een winkel in de Arkelstraat niet verlaten. Ook toen de politieagenten ter plaatse kwamen wilde hij niet weg. Hij werd met gepast geweld tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

INBRAKEN
GORINCHEM - In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 november 2004 is in de Wijnkoperstraat in Gorinchem twee keer ingebroken. In een kinderdagverblijf kwam men binnen na het verbreken van twee ramen. Gestolen zijn een portemonnee met een onbekend geldbedrag en een videocamera. Ook werd ingebroken in twee bouwketen. Na forceren van twee uitzetramen en na vernieling van een rolluik kon men binnenkomen. Gestolen zijn diverse gereedschappen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

GEEN RIJBEWIJS
HARDINXVELD-GIESSENDAM Agenten hebben een 33-jarige autobestuurder uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Dat gebeurde op woensdagmiddag 24 november 2004 op de Buitendams in Hardinxveld-Giessendam. Andere agenten zagen dat de verdachte in een auto over de rijksweg A15 reed. Zijn rijbewijs is echter ongeldig verklaard. De politiemensen namen de auto van de 33-jarige in beslag.

ROODLICHT CONTROLE
PAPENDRECHT - Tijdens een roodlicht controle hebben politieagenten negen bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen 24 november 2004 van 07.00 tot 08.30 uur bij de verkeerslichten van de N3 met de op- en afritten van en naar de Rijksweg A15.

COMPUTERS
SLIEDRECHT- Uit een bedrijf zijn draagbare computers gestolen. Het aantal is nog niet duidelijk. Agenten kregen op donderdag 25 november 2004 omstreeks middernacht de melding. Het bedrijf ligt op het Stationspark in Sliedrecht. Getuigen zagen twee verdachten wegrennen in de richting van het station. Daar hielden politiemensen een 18-jarige jongen uit Schiedam aan en onderzoeken zijn eventuele betrokkenheid bij de inbraak.