Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, (gewonden bij) botsingen

Publicatiedatum: 25-11-2004

Een 24-jarige Arnhemse kampte woensdagavond na een botsing op de A12 met rug- en nekklachten.
De vrouw reed in haar auto over de A12, komende uit de richting van Utrecht. Achter haar reed een eveneens 24-jarige automobiliste uit Arnhem. Op de afrit naar het Velperbroekcircuit remde de vrouw af voor het verkeer voor haar. Het lukte haar achterligger niet om op tijd snelheid te minderen, waardoor er een kop-staartbotsing ontstond. Hierbij raakte de Arnhemse in de voorste auto gewond. Zij is voor medische controle en behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis.

Een 34-jarige fietser uit Arnhem heeft woensdag rond 17.00 uur een pijnlijke nek overgehouden aan een aanrijding op de Zeesingel in zijn woonplaats.
De man reed over het fietspad van de Koppelstraat in de richting van de Zeesingel. Op datzelfde moment reed een 21-jarige plaatsgenoot in een auto over de Koppelstraat. De automobilist sloeg linksaf de Zeesingel in en zag daarbij mogelijk de fietser (die waarschijnlijk geen licht op zijn fiets voerde) over het hoofd. Na de botsing kampte de fietser met een pijnlijke nek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Arnhemmer verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 25-11-2004

Een 36-jarige Arnhemmer is woensdagmiddag in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 31-jarige plaatsgenoot. De mishandeling (een slag in het gezicht) en de bedreiging zouden eerder die middag hebben plaatsgevonden in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. De reden van de mishandeling ligt mogelijk in de zakelijke sfeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, verdachten van winkeldiefstal aangehouden
Publicatiedatum: 25-11-2004

Een 22-jarige inwoner van Zevenaar is woensdagmiddag aangehouden in Arnhem. De man wordt er van verdacht flessen cosmetica te hebben gestolen uit een winkel aan de Velperbuitensingel. Toen de man, nadat hij de kassa was gepasseerd, door winkelpersoneel werd aangesproken en tegengehouden, ontstond een worsteling. Het lukte de Zevenaarder weg te vluchten. De politie is direct in de omgeving op zoek gegaan naar de man. De verdachte werd aangetroffen op de Steenstraat. Toen hij bemerkte dat de politie hem had gezien, zette hij het op een lopen. Agenten zetten de achtervolging in en op het Nieuwe Land staakte de verdachte zijn vlucht, maar niet nadat hij twee flessen richting de agenten gooide. Hierop spoot één van de agenten pepperspray in het gezicht van de man, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Een 35-jarige Arnhemmer is woensdagavond in een winkel aan Op het Toneel in Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht van winkeldiefstal. Hij zou geprobeerd hebben om onder meer etenswaar zonder af te rekenen mee te nemen.

Een 17-jarige Arnhemse is woensdagmiddag in een winkel aan de Rijnstraat in haar woonplaats aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht oorbellen te hebben gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wolfheze/Doesburg, verkeerscontroles

Publicatiedatum: 25-11-2004

In totaal 48 verkeersdeelnemers zijn woensdag tussen 07.59 uur en 13.25 uur geflitst op de Wolfhezerweg in Wolfheze. In totaal 1990 voertuigen werden tijdens deze snelheidscontrole gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 kilometer per uur. In Doesburg werd woensdag van 15.48 uur tot 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de N338. Hier reden 63 (van de 2530 gecontroleerde) verkeersdeelnemers te hard. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle bedroeg 133 kilometer per uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden