AutoRai

25-11-2004

Kia stelt 100e dealer aan

In Nederland is Kia de afgelopen jaren explosief gegroeid. Een krachtig dealernetwerk is de basis voor dit succes. Kwaliteit en professionaliteit vormen de kernwaarden van elke Kia-dealer.

Ook een goede vertegenwoordiging van het aantal dealers in Nederland speelt een belangrijke rol. Onlangs heeft Autobedrijf Winters B.V. te Valkenswaard haar deuren geopend. Reden voor een extra feestje, want daarmee passeert Kia de grens van 100 dealers. Dit is tevens een ontwikkeling die ertoe bijdraagt dat Kia in 2005 tot de top-10 van best verkochte automerken in Nederland zal behoren.

Uiteraard valt of staat je merk met de kwaliteit van je dealernetwerk. Het dealernetwerk van Kia heeft zich de laatste jaren niet alleen in termen van kwaliteit en professionaliteit sterk ontwikkeld, ook kwantitatief is ons netwerk de afgelopen twee jaar van 80 naar 100 verkooppunten met 25% gegroeid, aldus Harry van Hilten, Manager Dealer Development van Kia Nederland.

Wij zijn dan ook zeer trots te kunnen melden dat wij onlangs onze 100e dealer aan het netwerk hebben toegevoegd; Autobedrijf Winters B.V. te Valkenswaard. Een prachtig voorbeeld van de kwaliteit van het huidige dealernetwerk van Kia. Ruime showrooms waarin de klant centraal staat in combinatie met een moderne werkplaats, vormen een belangrijke basis, besluit Van Hilten.

Met deze groei is Kia er voorlopig nog niet. Het merk heeft ook voor 2005 grote plannen. De onlangs geĂŻntroduceerde Kia Sportage die binnenkort bij de dealer in de showroom staat, zal volgend jaar een belangrijke rol spelen. Deze splinternieuwe SUV wordt gezien als een belangrijke aanvulling in het aanbod van deze populaire modellen. Kia is in dit marktsegment een van de belangrijkste spelers met de mateloos populaire Sorento. Het aantal verkooppunten zal in 2005 naar verwachting toenemen met 15 waardoor het totaal op 115 uitkomt. Zo is er altijd wel een Kia dealer in de buurt. Dealeradressen zijn te vinden op www.kia.nl.