AutoRai

25-11-2004

Vtax neemt 35 Daewoo/Chevrolet taxis op LPG in gebruik

V-Tax, een bekende taxionderneming uit Gent, neemt 35 nieuwe taxis in gebruik. De eerste exemplaren zijn nog van het merk Daewoo, maar na 1 januari zullen alle modellen voorzien zijn van de nieuwe Chevrolet-badge.

Belangrijk en opvallend kenmerk aan de nieuwe Daewoo en Chevrolet taxis van V-Tax is dat ze alle zijn voorzien van een LPG-installatie.

De directie van de grootste taxionderneming uit Gent heeft onderzocht welk merk en welke modellen het meest geschikt zouden zijn, waarbij vooral de kilometerkosten en milieuaspecten een belangrijke rol speelden. De keuze is toen gevallen op de modellen van Daewoo en volgend jaar Chevrolet.

Het stadsbestuur van Gent staat uiterst positief tegenover het initiatief van V-Tax om al haar Chevrolet/Daewoo taxis uit te rusten met een LPG-installatie. De beheersing van de luchtverontreiniging in vooral grote steden is een wereldwijde problematiek. Door taxis in die grote steden uit te rusten met een milieuvriendelijke LPG-brandstof-voorziening, zoals V-Tax nu met Chevrolet heeft gedaan, kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan een verdere verbetering van het stadsmilieu.

De taxis van V-Tax rijden zon 130.000 kilometer per stuk per jaar. In België rijden er zon 3.000 taxis rond, waarvan enkele met een LPG-installatie. V-Tax is de eerste onderneming die op grote schaal is overgestapt op LPG en het bedrijf heeft al van verschillende taxiondernemers verzoeken gekregen om informatie te verstrekken over de ervaringen met Daewoo/Chevrolet en LPG. Pieter Stokman: Ook in Amsterdam rijden er Daewoo taxis, voorzien van een LPG-installatie, rond.