Stadsdeel Bos en Lommer


PERSBERICHT

Kolenkitbuurt valt in de prijzen

Het project Vernieuwing Kolenkitbuurt krijgt van minister Dekker van VROM E 2,51 miljoen uit het Innovatie Programma Stedelijke Vernieuwing (IPSV). Dit is een duidelijk blijk van waardering voor het project, waarin stadsdeel Bos en Lommer en de woningcorporaties Far West, Eigen Haard Olympus Wonen en de Algemene Woningbouw Vereniging samenwerken aan een combinatie van fysieke, sociale en economische vernieuwing.

Het IPSV is er expliciet op gericht om de problematiek in 56 prioriteitswijken op een innovatieve en versnellende manier aan te pakken. Negen gemeenten krijgen een totaal bedrag van E 33,3 miljoen voor uitvoeringsprojecten in die wijken. Verder ontvangen 21 andere plannen een totaal bedrag van E 3,4 miljoen.

De uiteindelijk geselecteerde projecten dragen op een zichtbare en slimme wijze bij aan de verbetering van de aandachtswijken. De voorstellen zijn beoordeeld door deskundigen op het gebied van stedelijke vernieuwing van binnen en buiten het ministerie van VROM. In de afweging is de betrokkenheid van de burger een belangrijk criterium geweest.

Kolenkitbuurt
De Kolenkitbuurt staat voor een uitgebreide vernieuwingsoperatie; door een combinatie van fysieke, economische en sociale vernieuwing moet de Kolenkitbuurt weer aantrekkelijk en veilig worden. Gewerkt wordt aan meer variatie in de woningvoorraad en betere toekomstperspectieven voor de bewoners. In de subsidieaanvraag van het project Kolenkitbuurt geldt betrokkenheid en activering van bewoners als een belangrijk instrument om de huidige bewoners kansen te geven en mee te trekken in de vernieuwing van hun wijk.

________________



Stadsdeel Bos en Lommer