Rijksuniversiteit Groningen

123 - Onderzoek economie en bedrijfskunde scoort uitstekend

Datum: 25 november 2004

Het onderzoek van vier groepen van de onderzoekschool SOM, de gezamenlijke onderzoekschool van de faculteiten Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, is uitstekend beoordeeld door een internationale visitatiecommissie onder supervisie van de QANU (Quality Assurance Netherlands Universities).

De beoordeelde groepen bestaan uit onderzoekers van beide faculteiten, die allen betrokken zijn bij de Top Master in Economics and Business die door SOM wordt verzorgd. De SOM Top Master is een tweejarige opleiding tot wetenschappelijk onderzoeker. Door intensieve werving - onder meer in het buitenland - wil SOM het komende studiejaar circa twintig excellente studenten toelaten tot de master.

Maximale score

De vier groepen hebben een uitstekende score gekregen op de vier gehanteerde criteria, te weten kwaliteit, productiviteit, relevantie en levensvatbaarheid. De groep op het gebied van marketing heeft de maximale score van vier keer een 5 behaald, op de voet gevolgd door de groep International Economics & Business met twee keer een 5 voor kwaliteit en levensvatbaarheid en een 4 voor productiviteit en relevantie. De groep Economics and Econometrics scoorde driemaal een 4 en eenmaal een 5 voor levensvatbaarheid.

De groep Production and Innovation Management scoorde een 4 op alle criteria.

Overzicht van de resultaten

Programme

Quality

Productivity

Relevance

Viability

Economics and econometrics

4

4

4

5

Marketing

5

5

5

5

International Economics and Business

5

4

4

5

Production and Innovation management

4

4

4

4

5= excellent, 4= good, 3= sufficient, 2= unsatisfactory, 1= poor

Noot voor de pers

Informatie: Jakob de Haan, directeur SOM, telefoon (050) 363 37 06, e-mail: j.de.haan@eco.rug.nl