Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 november 2004

Aangehouden in Amsterdam

Dader mishandeling uit 2000, in Amsterdam aangehouden

Enschede / Amsterdam

Op 13 februari 2000 werd door een thans 29 jr. man uit Borne, aangifte gedaan van mishandeling. Tijdens een korfbalwedstrijd in de Pathmoshal aan de Veilingstraat in Enschede had de aangever van een speler van de tegenpartij een harde vuistslag in zijn gezicht gekregen. Een onderzoek werd destijds ingesteld en bleek de dader een thans 31 jr. man uit Amsterdam te zijn. Een eerste onderzoek door de politie van de regio Amsterdam-Amstelland leverde destijds geen resultaat op naar de verblijfplaats van de 31 jr. en werd hij ter signalering, in verband met zijn aanhouding, opgegeven. Woensdag 24 november werd door de politie Amsterdam-Amstelland telefonisch doorgegeven dat de 31 jr. in Amsterdam was aangehouden in verband met deze mishandelingzaak. De aangifte werd naar Amsterdam gefaxt en in Amsterdam zal de 31 jr. worden verhoord. Proces-verbaal wordt daarna opgemaakt en naar justitie in Almelo gezonden. (00-800021)

Aanhouding na handel in vuurwerk

Scholier op school aangehouden nadat hij op school illegaal vuurwerk aan medeleerlingen had verkocht

Enschede

Woensdagmorgen 24 november werd door de schoolleiding van een school voor voortgezet onderwijs aan de Wethouder Beversstraat in Enschede doorgegeven dat zij het vermoeden hadden dat door een van hun leerlingen in gevaarlijk vuurwerk werd gehandeld. Op school bleek uit een eerste ingesteld onderzoek dat een 13 jr., uit Enschede afkomstige leerling, die morgen reeds 3 pakjes met illegaal vuurwerk, zogenaamde vlinders, aan medeleerlingen had verkocht. Deze pakjes werden inbeslaggenomen, waarop de 13 jr. werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau werd overgebracht. Tijdens het verhoor van de 13 jr. werden door een aantal leerlingen van de school nog een aantal doosjes met vuurwerk aan het bureau gebracht die door hen van de 13 jr. waren gekocht. De jongen vertelde dat hij dit vuurwerk van een neef van hem had gekregen. Hierop is in de woning van deze neef aan de Zaaierstraat in Enschede, met toestemming van de moeder, een onderzoek ingesteld waarbij in een schuur een drietal grote potten siervuurwerk, illegaal, werden aangetroffen. Ook dit vuurwerk is inbeslaggenomen. De 13 jr. is na verhoor onder ouderlijk gezag gesteld en proces-verbaal zal worden opgemaakt. Zijn neef zal nog nader worden gehoord. (04-145099)

Aanrijding met letsel

Automobilist keert op rijbaan, achterop komende automobilist kan aanrijding niet voorkomen

Daarle

Woensdagmiddag 24 november omstreeks 17.20 uur werd een aanrijding gemeld op de Kruimersweg in Daarle. Bleek dat een 58 jr. automobilist uit Nijverdal op de Kruimersweg had willen keren. Hiertoe had hij eerst naar rechts uitgeweken en was toen op de weg gekeerd. Een hem achterop komende 47 jr. automobilist uit Luttenberg had gedacht dat de 58 jr. rechtsaf zou slaan en kon daarop een aanrijding niet meer voorkomen. Na de aanrijding met de auto van de 58 jr. kwam de 47 jr. met zijn auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De 58 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (04-145232)

Aanrijding met letsel

Kop staart aanrijding met een gewonde

Almelo

Woensdagmiddag 24 november omstreeks 17.15 uur vond op de A35 bij Almelo een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken waren. Een 33 jr. automobilist uit Oldenzaal moest stoppen waarop twee hem achterop komende automobilistes niet tijdig hun voertuig tot stilstand konden brengen en een kop staart aanrijding met drie voertuigen was het gevolg.Een 24 jr. Hengelose reed achterop de 33 jr. en een 29 jr. Enschedese reed weer achterop de auto van de 24 jr. Deze laatste is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (04-145234)

Ergerlijke mishandeling en bedreiging

Jongen op ergerlijke wijze door twee andere jongens mishandeld en bedreigd

Almelo

Woensdagmorgen 24 november omstreeks 11.50 uur verscheen een 16 jr. jongen uit Almelo samen met zijn vader aan het politiebureau in Almelo. Hij vertelde dat hij op weg naar school door twee jongens was mishandeld en dat daarbij o.a. een band van zijn fiets was vernield en dat hij met een mes was geraakt waarbij zijn trui was vernield. Hierop werd een aangifte opgenomen. De 16 jr. was op weg geweest naar school en op het fietspad van de Sluiterveldsingel was hem door twee jongens de doorgang belet. De jongens hadden hem om zijn ietwat getinte huidskeur uitgescholden en beledigd en hem daarna geprobeerd op de grond te gooien. Hierbij zijn over en weer klappen gevallen. Een van de twee jongens had plotseling een mes, vermoedelijk een vlindermes, uit zijn broekzak gepakt en had daarmee de voorband van de fiets van de 16 jr. lekgestoken. Vervolgens had deze jongen stekende bewegingen gemaakt in de richting van de 16 jr, die de steken deels kon ontwijken door het mes weg te slaan. Hierna stak de jongen twee keer in de rechteronderarm van de 16 jr. waardoor de trui werd vernield en enkele kleine wondjes op de onderarm achterbleven. Toen de 16 jr. hierna opnieuw ook enkele klappen had uitgedeeld zag hij kans, ondanks de lekke voorband, weg te fietsen en is terug gekeerd naar huis waar hij contact heeft opgenomen met zijn vader. Samen zijn ze daarna naar het politiebureau gekomen. Het gaat hierbij om twee jongens met zogenaamde Lonsdale jacks, de een een zwarte met witte letters en de tweede een witte met blauwe letters. Beiden zijn tussen de 1m 80 en 1m 85 lang en droegen alle twee een piercing in hun linkerwenkbrauw. De jongen met het mes, die met het zwarte jack, heeft kort stekelig blond haar. (04-145002)