1e persbericht van donderdag 25 november 2004

Eindhoven 25-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Geldrop: Proces-verbaal na doorrijden na aanrijding

Een man van 36 jaar uit Veldhoven is woensdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Hij zou rond 19.00 uur op de Spaarpot in Geldrop met zijn bestelauto tegen een lantaarnpaal zijn gereden en vervolgens zijn doorgereden. Een getuige had dat gezien en het kenteken van de auto aan de politie doorgegeven. Toen agenten bij de man thuis kwamen en hem daar niet aantroffen, is hij door zijn vrouw gebeld, waarna hij zelf met de politie heeft gebeld. Na verhoor op het bureau heeft de man een proces-verbaal gekregen voor het verlaten van de plaats van een aanrijding.

Eindhoven: Man zonder rijbewijs in onverzekerde auto aangehouden

Een 18-jarige Eindhovenaar is woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op het Rembrandtplein. Surveillerende agenten hadden de jongeman op het Insulindeplein in een auto zien rijden. Bij navraag bleek de auto niet verzekerd te zijn, waarop de man werd aangehouden. Toen bleek ook dat hij geen rijbewijs heeft. Hij is na zijn aanhouding met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Auto gestolen

Woensdagavond is tussen 19.45 en 22.45 uur een personenauto gestolen die geparkeerd stond in de Esdoornlaan. Het gaat om een zwarte Mercedez Benz, type 115 met kenteken 56-BP-KF.

Eindhoven: Overlast veroorzakende dronken man aangehouden

Een 30-jarige inwoner van Valkenswaard is woensdagavond omstreeks 18.50 uur op de Kleine Berg aangehouden in verband met openbaar dronkenschap. De man veroorzaakte overlast door te schreeuwen, te schelden en sloeg daarbij wild om zich heen. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet en bedreigde een van de agenten met de dood. Uiteindelijk is de man in de boeien geslagen en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Vier verdachten aangehouden bij winkeldiefstal

In verband met een winkeldiefstal in Waalre zijn woensdag om 17.15 uur vier verdachten aangehouden in een woning aan de Dufaystraat. Het gaat om een 19-jarige Waalrese, een 27-jarige Eindhovense en twee Eindhovenaren van 22 en 24 jaar oud. Na de diefstal reden de vier met een auto weg. Getuigen gaven het signalement van de vier en het kenteken van de auto door aan de politie. Op basis hiervan kende de politie het adres. Hier trof de politie vier mensen aan die overeenkwamen met het signalement. Bij nader onderzoek lagen er onder het voertuig flaconnen. Ook in de woning werden in tassen onder andere een grote hoeveelheid make-up, shampoo en tubes tandpasta aangetroffen. De vier zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 36-jarige vrouw uit Helmond heeft woensdagavond haar rijbewijs moeten inleveren omdat ze te hard reed op de weg tussen Eindhoven en Helmond. Agenten registreerden rond 19.40 uur dat de vrouw met haar auto een gecorrigeerde snelheid behaalde van 101 km/u waar 50 km/u gereden mag worden. Nadat ze was aangehouden is haar rijbewijs ingevorderd omdat ze meer dan 50 km/u te hard reed. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Fietsen en geld gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Kerkstraat zijn enkele fietsen en een geldbedrag van ongeveer 250 euro weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend tussen 0.30 en 6.00 uur. De achterdeur van de zaak is opengebroken.