Gemeente Tilburg

GO 04218

Datum
24 november 2004

Parkeren Oscar Leeuwstraat

Voorstel toegestaan om half op het trottoir te parkeren

Een aantal maanden geleden zijn er een aantal bewoners uit de Oscar Leeuwstraat in Tilburg bekeurd door de politie voor fout parkeren. De bekeurde voertuigen stonden deels op het trottoir geparkeerd. Op verzoek van bewoners heeft de gemeente de situatie bekeken en gezocht naar een mogelijkheid om deze wijze van parkeren te legaliseren en zo half op het trottoir parkeren toe te staan. Hiervoor heeft de gemeente nu een voorstel gemaakt.

Het voorstel

Het voorstel is dat bij iedere kruising borden worden geplaatst die er op wijzen dat het is toegestaan om half op het trottoir te parkeren. Auto's mogen in dat geval met twee wielen op het trottoir worden geplaatst. Door middel van een streep wordt aangeven tot hoever de auto's op het trottoir mogen staan. Er blijft zo voldoende ruimte op het trottoir vrij voor de voetgangers. Tevens wil de gemeente op verzoek van de bewoners palen plaatsen op de oostelijke hoek Kwaadeindstraat met de Oscar Leeuwstraat en op de hoeken met de Oscar Leeuwstraat en de Jacob Romanstraat. Een tekening van de situatie vindt u op de achterzijde van deze bewonersbrief.

Uitvoering
De gemeente wil dit voorstel zo spoedig mogelijk uitvoeren, tenzij er gegronde bezwaren zijn.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of opmerkingen over deze brief dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Jaap Quispel, projectcoördinator van gebiedsteam Oude Stad. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 90 79.

---- --