UNETO-VNI

Eerste branchebrede innovatieafspraak binnen MKB-Nederland

Syntens en UNETO-VNI bevorderen innovatie

De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel UNETO-VNI gaat samen met Syntens het innovatievermogen van haar branche verder verhogen.

UNETO-VNI is de eerste branchevereniging binnen MKB-Nederland die gebruik gaat maken van de nieuwe werkwijze van Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. De samenwerking moet leiden tot een verbetering van kennisuitwisseling over innovatie. Daarnaast worden er methoden ontwikkeld om trends op het vlak van maatschappij, innovatie en technologie om te zetten naar zakelijke kansen voor installateurs en technische detaillisten. Beide organisaties willen met innovatie en technologie een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke dilemma's.

Syntens is een adviesorganisatie die namens het ministerie van Economische Zaken, ondernemers aanzet tot succesvolle innovaties. Met zijn expertise bevordert Syntens kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen. Hiervoor heeft het recentelijk een nieuwe werkwijze ontwikkeld voor samenwerking met zowel brancheorganisaties als ook individuele ondernemingen.

UNETO-VNI zet met deze intentieverklaring haar traditie voort, vanuit de eigen branche bij te dragen aan alle beschikbare mogelijkheden om wonen, werken en recreëren veiliger en comfortabeler te maken voor mens en omgeving. Daartoe behoren ook oplossingen voor de mobiliteit en een betrouwbare medisch-technische verzorging.

UNETO-VNI heeft al verschillende innovaties in een vergevorderd stadium van uitwerking. Voorbeelden hiervan zijn ICT-toepassingen voor MKB-ondernemers, ouderenzorg (middelen om mensen op leeftijd zo lang mogelijk in hun eigen woning te kunnen laten verblijven) en veiligheid in de gebouwde omgeving.

EINDE PERSBERICHT