Politie Limburg-Noord

Politie krijgt 21 tips na uitzending De Gouden Tip op 23 en 24 november Datum: 25-11-2004
Tijd bericht: 13:39
Plaats: Venlo / Maastricht
De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie op dinsdag 23 en woensdag 24 november, tot nu toe het hoge getal van 21 bruikbare tips binnengekregen!

De diefstal uit een sealbag bij de afstortkluis van een bank in Roermond leverde drie tips op. Hierin werden ook namen genoemd. De politie onderzoekt of deze namen kunnen kloppen met degene die op de bewakingsbeelden stonden.

De man en vrouw die pinden met gestolen passen in Landgraaf leverden twee telefoontjes op. Het ging hierbij om een benadeelde die de man en vrouw herkende en een vrouw die aangaf dat zij bijna het slachtoffer was geworden van deze mensen.

Het logo wat getoond is in de zaak met de kinderlokker die in de omgeving van Weert in mei actief was, heeft 3 tips opgeleverd. Bellers gaven de naam van bedrijven door die mogelijk zo'n logo hebben.
Tekst:
De meeste tips, dertien (!) in totaal, hebben betrekking op de vrouwen die in een supermarkt in Geleen twee volle boodschappenkarren meenamen zonder te betalen. Er werden meerdere malen dezelfde namen genoemd en de recherche is bezig deze namen te verifiëren.

De overval op de doe-het-zelf zaak de Fixet in Venray tenslotte, die als reconstructie was te zien, leverde tot nu toe geen tips op, evenals het pinnen met de gestolen creditcard in Venlo.

De politiemensen die deze zaken behandelen, gaan de tips in de komende dagen verder onderzoeken. Alle zaken staan met de getoonde foto's op de geheel vernieuwde website www.degoudentip.tv. Daar zijn ook de bewegende beelden met geluid van de zaken te downloaden. Mensen die nog informatie willen doorgeven kunnen dat via telefoonnummer 0900 -- 88 44 (lokaal tarief). De volgende uitzending van De Gouden Tip is op dinsdag 7 december.