Vereniging Nederlandse Gemeenten

AOW-REPARATIE TOCH DOOR SVB UITGEVOERD

Staatssecretaris van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de SVB alsnog de volledige tegemoetkoming zal gaan verstrekken aan alle personen met een ouderdomspensioen op grond van de AOW, dus ook aan degenen die een gekort ouderdomspensioen ontvangen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat gemeenten verantwoordelijk zouden worden voor de uitbetaling van de tegemoetkoming aan mensen met een gekorte AOW. Dit wetsvoorstel was naar onze mening echter onuitvoerbaar en stond bovendien haaks op de WWB. Haaks op de WWB in verband met de daarin krachtig ingezette doelstellingen op het gebied van deregulering en derapportage.

Wij hebben de Tweede Kamer per brief over onze bezwaren geïnformeerd. In het verslag van de Tweede Kamer dat op 9 november jl. is vastgesteld delen de leden van de commissie onze bezwaren. Naar aanleiding hiervan heeft de staatssecretaris uiteindelijk besloten dat de SVB de volledige tegemoetkoming van de 60 euro zal gaan verstrekken.

De brief van de staatssecretaris en de nota van wijziging kunt u hier downloaden:

* Brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
* Nota van wijziging

geactualiseerd op: 25 november 2004