Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Prime Technology Ventures nieuwe aandeelhouder

NEDSTAT VERSTERKT GARANTIEVERMOGEN MET EUR 3 MILJOEN

Diemen, 25 november 2004 - Nedstat, Europees marktleider in website analytics, heeft haar garantievermogen versterkt met EUR 3 miljoen. Het eigen vermogen nam met EUR 1,5 miljoen toe door een uitgifte van nieuwe aandelen aan Prime Technology Ventures en bestaande aandeelhouders, waaronder Synergia Capital Partners. Daarnaast verstrekte CenE Bankiers de onderneming een achtergestelde lening van EUR 1,5 miljoen. Met deze nieuwe financieringen zal Nedstat, dat inmiddels zeven aansluitende kwartalen winstgevend is, haar huidige expansiestrategie in Europa verder voortzetten.

Sake Bosch, managing partner van Prime Technology Ventures, is inmiddels benoemd tot de raad van commissarissen van de onderneming. "Wij zijn onder de indruk van de leidende marktpositie die Nedstat binnen Europa heeft gerealiseerd. De prestigieuze lijst van klanten is een krachtig bewijs van de kwaliteit van de producten van Nedstat en de vroege keuze voor het ASP model. Het is onze overtuiging dat Nedstat perfect gepositioneerd is voor de volgende fase van het gebruik van het internet en websites. Hierin zullen steeds hogere eisen worden gesteld aan website analytics", zegt Bosch.

"Wij zijn zeer content met deze nieuwe financieringen", zegt Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Nedstat. "Het betekent een verdere verbetering van onze financiele positie waardoor er weer extra ruimte is gekomen voor onze voortgaande expansie. Daarnaast verwelkomen wij graag Prime Technology Ventures binnen onze kring van aandeelhouders, met name vanwege de kennis over de informatie technologie en internet sectoren. Om dezelfde reden zijn wij ook blij met de komst van Sake Bosch binnen onze raad van commissarissen."

Over Nedstat BV

Nedstat is Europees marktleider in website analytics.

De Nedstat producten en services stellen bedrijven en organisaties in staat het rendement van hun online communicatie en business te verbeteren. Doel is website analytics simpel, duidelijk en toegankelijk te maken. Service, state of the art technology, persoonlijke support en kwaliteit staan daarbij centraal.

Nedstat telt 95 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Tot de klantenkring behoren een groot aantal Nederlandse bedrijven en instituten, waaronder ING, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Publieke Omroep en Wolters Kluwer, en vele internationale klanten zoals Danone, Electrabel, Ernst & Young, Marks & Spencer en Thomas Cook.

Over Prime Technology Ventures

Prime Technology Ventures, gevestigd in Amstelveen en Cambridge (UK), is een toonaangevende, op technologie gerichte venture capital onderneming waarbij actieve deelname en serviceverlening bij de participaties een belangrijke rol speelt. Prime Technology Ventures richt zich op het investeren in en het uitbouwen van high-tech bedrijven in Europa, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk, en deze te laten groeien tot mondiaal leidende bedrijven in hun sector.

Over CenE Bankiers

CenE Bankiers is in 1922 als 'NV Crediet en Effectenbank' in Utrecht opgericht en behoort sinds november 2004 tot F. van Lanschot Bankiers N.V.

De achtergestelde lening voor Nedstat BV is gearrangeerd door CenE Bankiers Corporate Finance. Deze afdeling richt zich op complexe transacties, groeifinancieringen en vermogens(her)structureringen in de Midcorporate markt. Naast traditionele bancaire producten levert CenE Bankiers Corporate Finance tevens mezzanine financieringen, waarvan de achtergestelde lening de meest gangbare leningsvorm is.

Noot voor de redactie,