Time : 1:58:25 PM
Date : Thursday, November 25, 2004
Sender Name: VDAB

Opleidingscentra van de VDAB behalen kwaliteitslabel

Vrijdagavond overhandigt Vlaams minister Inge Vervotte het kwaliteitslabel K2b aan de VDAB. Het certificaat erkent de kwaliteitsvolle werking van de VDAB-opleidings- en competentiecentra.

De VDAB is de eerste Vlaamse overheidsinstelling die het certificaat behaalt. De uitreiking maakt deel uit van het Kwaliteitsfeest in Antwerpen. Met dit feest sluit het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) de kwaliteitsmaand af.

K2 is de tweede hoogste berg ter wereld en wordt beschouwd als de moeilijkst te beklimmen top. Het VCK koos dat beeld als symbool om de weg naar uitmuntendheid van bedrijven of organisaties te erkennen. Het vertrekpunt voor de K2-erkenning is het Europese EFQM Excellence Model. Aan het eind van de jaren tachtig ontwikkelden enkele belangrijke captains of industry dit kwaliteitssysteem om de groei van bedrijven en organisaties naar de top te ondersteunen. De overkoepelende en geïntegreerde aanpak van het model raakt het volledige bedrijfsmanagement.

De K2-erkenning onderscheidt drie niveaus. In 2002 behaalde de VDAB al het K2c-certificaat. Nu, twee jaar later, heeft de organisatie het hogere K2b-niveau bereikt. Het K2b-label brengt de VDAB onder in de groep van 'stijgers'. De erkenning slaat op de opleidingen die de VDAB aan werkzoekenden en werknemers verstrekt. Ook de werking van alle ondersteunende diensten is in het label inbegrepen.

Geen enkele andere Vlaamse overheidsinstelling slaagde er tot hier toe in om het certificaat te behalen. Waarnemend
administrateur-generaal Eddy Verschueren noemt de erkenning een bevestiging van de dynamische instelling die de VDAB al jaren te zien geeft. Tegelijk is het certificaat een stimulans om verdere verbetering waar te maken.


---
Voor meer informatie kunt u terecht bij Walter Dobbelaere, projectleider K2b,
02 506 16 08.