TNT Post Groep NV

Persbericht

Opening TNT China university

25 november 2004 - Sjanghai TNT, de toonaangevende leverancier van wereldwijde logistieke, express en postdiensten, heeft vandaag de opening bekendgemaakt van de nieuwe TNT China University. Dit samenwerkingsverband met de prestigieuze Antai School of Management van de Jiaotong Universiteit van Sjanghai betekent voor TNT de start van een alliantie die gericht is op het profiteren van elkaars voordelen voor de opleiding van plaatselijk talent binnen de zich snel ontwikkelende Chinese markt van logistieke, express en postdiensten.

Ken McCall, CEO van TNT China en dhr. Zhang Shi Ming, Vice President van de Jiaotong Universiteit van Sjanghai, hebben gezamenlijk de officiële openingshandeling verricht.

Als wereldwijd erkende Investor in People beschouwt TNT haar medewerkers als haar meest waardevolle kapitaal. Het is dan ook met veel genoegen dat TNT de eerste gespecialiseerde universiteit van China opent, en bovendien de eerste waarmee de Antai School of Management van de Jiaotong Universiteit van Sjanghai mee samenwerkt. Het curriculum van de TNT China University richt zich op de meest moderne methoden en kennis op het gebied van logistieke, express en postdiensten. Dit uitgebreide opleidingsprogramma voor medewerkers onderstreept het belang van een dienstverlening van topniveau aan de klant, en de school zal bovendien opleidingstrajecten bieden aan partners en toeleveranciers zodat zij bekend raken met geavanceerde internationale concepten en wij tot betere samenwerkingsverbanden kunnen komen.

TNT zal toezicht houden op het management van de school en stagemogelijkheden bieden voor gekwalificeerde Antai-studenten. Antai zal opleidingsfaciliteiten, apparatuur en kennis leveren.

Verbetering van de methoden die worden toegepast voor logistieke, express en postdiensten zal bijdragen aan de economische groei van China en zal nieuwe kanalen voor marktcommunicatie doen ontstaan. Steeds meer bedrijven worden zich ervan bewust dat de optimalisering van hun toeleveringsketen zich vertaalt in een derde bron van winst en in een versterking van hun kerncompetenties. Tegelijkertijd vragen de ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven om gekwalificeerd talent: volgens schattingen zijn er momenteel 50.000 logistieke experts in China, terwijl de vraag maar liefst 600.000 bedraagt. In Sjanghai alleen al zal dit tekort stijgen tot 1 miljoen tussen nu en 2010, het jaar waarin de Wereldtentoonstelling in deze stad gehouden zal worden. Uit deze statistieken blijkt de noodzaak om snel een moderne logistieke sector te ontwikkelen in China.

Het tekort aan professioneel talent en de huidige bottleneck op het gebied van personeel zijn problemen die opgelost moeten worden voordat de logistieke sector zich verder kan ontwikkelen. De toetreding van China tot de Wereldhandelsorganisatie maakt de weg vrij voor substantiële groei van de logistieke, express en postdiensten, aldus Ken McCall. De drie kernactiviteiten van TNT zullen hier een aanzienlijke groei doormaken, en werving en opleiding zijn de sleutel voor ons succes in China op de lange termijn. Als vooraanstaande speler binnen onze sector zijn wij vastbesloten in te spelen op de snelgroeiende vraag van de Chinese markt door onze gespecialiseerde kennis te combineren met de expertise van de Jiao Tong Universiteit om meer lokaal talent op te leiden.

De TNT China University zal naar verwachting als lange termijn samenwerkingsverband in 2005 circa 3.500 studenten tellen. Het zal worden aangevuld via het People Investment programma van TNT, waaronder het TNT Young Talents programma, het TNT China University Students Internship stageprogramma, en het Cross Border Workforce Exchange programma voor personeelsuitwisseling.

Download highres foto

De geïntegreerde post, express en (automotive) logistieke activiteiten van TNT China genereren een jaaromzet van 250 miljoen. Het bedrijf telt op dit moment 2.500 vakkundige medewerkers en beschikt over een netwerk van 25 vestigingen (dit aantal zal tussen nu en 2005 stijgen tot 35) dat meer dan 500 steden in China bedient. TNT China heeft op dit moment zeven gateways in China: Beijing, Sjanghai, Guangzhou, Dalian, Hangzhou, Xiamen en Shenzhen. Daarnaast is TNT China via de joint venture met Anji de grootste aanbieder van logistieke diensten in China voor de automobielindustrie.