Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 25-11-2004

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Rosmalen-
Woensdagmiddag is in een winkel aan de Hoogstraat een 39-jarige Ossenaar aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De verdachte had etenswaren weggenomen zonder deze te betalen aan de kassa. De Ossenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld. De man is een zogenaamde veelpleger.

DRONKEN MAN

s-Hertogenbosch-
Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er een dronken man lag te slapen in een portiek van woningen in de Windmolenbergstraat. Na controle door de agenten bleek de 45-jarige Bosschenaar tevens voor 450 euro aan boetes te hebben openstaan voor het plegen van vernielingen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

RIJDEN ONDER INVLOED

Nieuwkuijk-
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Sint Jorisstraat een 45-jarige man uit Haaren aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

s-Hertogenbosch-
Later deze nacht is op de A59 ter hoogte van s-Hertogenbosch een 49-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden vanwege hetzelfde feit. De Bosschenaar kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

AANHOUDING BIJ BROMFIETSCONTROLE

s-Hertogenbosch- Donderdagochtend is tijdens een bromfietscontrole op de Onderwijsboulevard een 22-jarige Bosschenaar aangehouden. De bromfietser reed zonder helm, zonder geldig bromfietscertificaat en hij verklaarde onder invloed van verdovende middelen te zijn. Bij controle troffen de agenten een mes in zijn broekzak. De bromfiets was tevens niet verzekerd. De Bosschenaar kon met een aantal boetes op zak en zonder bromfiets zijn weg vervolgen.

HUISELIJK GEWELD

Boxtel-
Woensdagmiddag is in zijn woning in Boxtel een 17-jarige jongeman aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist zijn moeder met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

Boxtel-
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Doornakkerlaan een 22-jarige man aangehouden. De man zou zojuist zijn vader en moeder hebben bedreigd en daarbij een ruit van de woning te hebben vernield. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

Veghel-
Woensdagmiddag is in een winkel aan het Stadhuisplein een 17-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden vanwege het plegen van winkeldiefstal. De verdachte had enkele goederen weggenomen zonder deze te betalen aan de kassa. Ze is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

Uden-
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Leeuweriksweg een 35-jarige man uit Sneek aangehouden. Agenten zagen dat de man probeerde een fiets weg te nemen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

HUISELIJK GEWELD

Oss In de Anna van Schuurmanstraat in Oss heeft de politie gisteravond een 40-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van verbale dreiging met de dood van zijn vrouw. De man is ingesloten.

VIER AANHOUDINGEN

Vortum Mullem-
Donderdagochtend zijn door de politie in een woning in Vortum Mullem vier personen aangehouden. De politie trof in de woning een vuurwapen met munitie en tien kilo softdrugs. Twee mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 25 tot 39 jaar en afkomstig uit de Oekraïne zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vreemdelingenpolitie doet onderzoek naar de verblijfsrechterlijke status van de verdachten.