Politie Zaanstreek-waterland


22:43 24-NOV-04
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval
De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval waarbij een 44-jarige man uit Rotterdam om het leven is gekomen. De bestuurder, een 46-jarige man uit Avenhorn, reed over de Schermerhornerweg vanuit de richting Schermerhorn in de richting van Noordbeemster. Door onbekende oorzaak is de auto in de berm geraakt, tegen een boom gereden en over de kop geslagen. De bestuurder is uit het wrak bevrijd door de brandweer en per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht met vermoedelijk buikletsel. De passagier is op de plaats van het ongeval overleden. Duikers van de brandweer hebben de wegsloot onderzocht op eventuele slachtoffers maar hebben niets gevonden. Van de bestuurder is in het ziekenhuis bloed afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor de familie is bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

08:32 24-NOV-04
WORMERVEER, ESDOORNLAAN
Huurders hennepplantage aangehouden
De politie heeft een 47- en 56-jarige man uit Wormerveer aangehouden die zich vrijwillig gemeld hebben aan het politiebureau. De mannen vertelden dat zij verantwoordelijk waren voor de hennepplantages waar eerder op de dag brand uit is gebroken. De woning is door de eigenaar via een tussenpersoon verhuurd aan een 58-jarige Zaandijkse, die de woning vermoedelijk heeft onderverhuurd aan de twee mannen. Zij is door de politie gehoord als getuige. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

14:55 24-NOV-04
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT
Gewonde bij aanrijding
Een 17-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt toen zij op haar fiets werd aangereden door een 33-jarige plaatsgenoot die een auto met aanhanger bestuurde. De auto met aanhanger haalde twee fietsers in terwijl de jonge vrouw de fietser voor haar ging inhalen. Hierdoor kwam zij met de linkerkant van het stuur tegen de rechterkant van de aanhanger en kwam ten val. Zij is met vermoedelijk een botbreuk en schaafwonden naar het ziekenhuis gebracht.

15:16 24-NOV-04
WORMERVEER, MARKTPLEIN
Winkeldief betrapt
Een 15-jarige jongen uit Zaandam is door de politie aangehouden nadat hij werd betrapt op diefstal van een aantal schrijfstiften. De jongen probeerde weg te lopen maar werd tegengehouden door de eigenaar en een politieman in vrije tijd. Omdat er nog een aantal zaken zijn waarbij de jongen mogelijk betrokken is wordt hij in verzekering gesteld. Hij wordt nader gehoord door de afdeling jeugdzaken.

23:19 24-NOV-04
ZAANDAM, TWISKEWEG

Zonder rijbewijs in moeders auto

De politie heeft een 18-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij in een auto heeft gereden terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De agenten gaven de auto een stopteken en vervolgens ging de bestuurder er met een gangetje van 100 kilometer per uur vandoor. Hij zette de auto aan de kant en ging er te voet vandoor. Na enig zoekwerk kon hij alsnog worden aangehouden. Zijn moeder was op de hoogte dat haar zoon af en toe stiekem in haar auto reed zonder rijbewijs. De verdachte krijgt proces-verbaal voor joyriding en diverse verkeersovertredingen.


Assendelft

Telefoontjes van zwijger

De politie stelt een onderzoek in naar vreemde telefoontjes in Assendelft en omstreken. Naar aanleiding van een persbericht over een inbraak in een woning zijn veel reacties bij de politie binnengekomen. Voor de inbraak zijn er een aantal telefoontjes zijn geweest waarbij niets werd gezegd. Er blijken tientallen mensen soortgelijke telefoontjes te hebben gehad. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat dieven dit doen om te controleren of iemand thuis is. Bewoners worden verzocht extra scherp op verdachte zaken te letten en de politie daarvan te informeren.

10:50 25-NOV-04
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Man aangehouden voor heling

Surveillerende agenten hebben een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die met een fiets liep te slepen die nog op slot stond. Via een vertaler maakte de man duidelijk dat hij geen paspoort of woonplaats had en dat hij de fiets zojuist van iemand had gekocht voor vijf euro. De man is ingesloten in afwachting van de uitslag van het politieonderzoek.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-251104

24-NOV-04
PURMEREND, WESTERWEG/ STREMSELSTRAAT

Onder invloed

In de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagavond werden in Purmerend twee automobilisten aangehouden wegens het rijden met drank op. Een 42-jarige man uit de West-Beemster en een 50-jarige Purmerender kregen beide een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Laatstgenoemde viel op door zijn rijgedrag en werd daarom aan de kant gezet voor een controle. De drankrijders kunnen rekenen op een boete van minimaal E 220.

13:45-15:45 23-NOV-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN

Gordelcontrole

Op de Laan der Continenten in Purmerend werden bestuurders en passagiers dinsdag gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zeventien mensen kregen een boete van E 45,00. De gordelcontrole werd gehouden door medewerkers van het verkeershandhavingsteam.

ZAANDAM, A8

Rijbewijs kwijt

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige bestuurder uit Alkmaar. De automobilist reed met 160 km per uur over de A8, waar een snelheidslimiet geldt van 100 km per uur. De hardrijder werd opgemerkt tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto.


19:15-21:15 24-NOV-04
Nuchtere bestuurders bij alcoholcontrole
Vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagavond op diverse wegen in de Zaanstreek op het rijden onder invloed gecontroleerd. Op de Provincialeweg in Wijdewormer, de Hogendijk en de Westzijde in Zaandam werden in totaal 153 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had teveel gedronken.

24/25-NOV-04
ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT/ ROZENGRACHT

Drie drankrijders

Tijdens enkele alcoholcontroles in het centrum van Zaandam werden in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdag op donderdag in totaal drie drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 35-jarige man uit Zaandam. De automobilist werd donderdagochtend vroeg aangehouden op de Weer in Zaandam. Hij had twee keer zoveel drank op als is toegestaan en kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van minimaal E390. Beide nachten werden enkele tientallen bestuurders gecontroleerd.

ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK
40 km per uur te hard
Op de Rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk (N246) in Assendelft werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 140 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 100 km per uur. Het merendeel van de passanten hield zich wel keurig aan de snelheid. Slechts een drietal automobilisten reed te hard terwijl bijna tweeduizend voertuigen de controle passeerden. Op de Provincialeweg N203 in Zaandijk en de Provincialeweg N515 in de Wijdewormer werd woensdagochtend ook op snelheid gecontroleerd. Op de N515 vond in de avond opnieuw een controle plaats. Op beide wegen bleef het overtredingspercentage onder drie procent


---- --