Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Emmen 25-11-2004

Dronken bestuurder aangehouden
DE WIJK Op de Professor Blinkweg werd woensdagavond een automobilist betrapt met 2 promille alcohol. De 49-jarige inwoner van Arnhem bleek bij controle veel te veel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en bij de verder controle aan het bureau kwam naar voren dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel bekeuringen voor het niet dragen autogordel MEPPEL Bij een verkeerscontrole in Meppel zijn woensdagmiddag 14 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan waren er 11 voor bestuurders die niet de autogordel droegen. Twee bekeuringen werden opgemaakt voor het overschrijden van de snelheid en een voor het onnodig links rijden.

Pony komt onder trein
HOOGHALEN Donderdagmorgen is nabij de Hof van Halenweg een pony onder een trein gekomen en daarbij omgekomen. Uit het onderzoek bleek dat de pony door de omheining het weiland heeft verlaten en het spoor is opgelopen. Het dier liep pardoes voor een naderende trein.

Zakkenrollen
ASSEN Van een 86-jarige inwoonster van Gasselte is vanmorgen de portemonnee gerold. De vrouw had gewinkeld in winkels aan het Koopmansplein en later in het Mercuriuscentrum. Toen zij daar in een winkel wilde betalen, bleek haar portemonnee weg te zijn, terwijl ze zeker wist dat ze een poosje eerder de portemonnee had opgeborgen in haar schoudertas. In de portemonnee zaten diverse winkelpasjes en een bedrag van ongeveer 50 euro aan geld.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Ernest Zinsmeyer, tel. 06-22662875, zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 17.00 uur, overnemen.