Provincie Overijssel

Ambitieus plan voor landinrichting Enter

Gedeputeerde Piet Jansen nam vandaag het uitwerkingsplan Enter in ontvangst. Dit is het eerste uitwerkingsplan van het reconstructieplan Salland-Twente. Piet Jansen toonde zich verheugd over de inhoud en de ambities die in het plan verwoord zijn. "Ik waardeer de ambitieuze en voortvarende houding van de commissie zeer. Vooral omdat de zorgvuldigheid daarbij niet uit het oog is verloren."

Het uitwerkingsplan is een verbreding van het eerder opgestelde landinrichtingsplan. Niet alleen op gebied van landbouw, maar is er meer aandacht voor milieu en de sociaal-economische aspecten, ofwel de leefbaarheid van het platteland. "De commissie heeft moedige keuzes gemaakt", aldus Piet Jansen. "Ik ben bijvoorbeeld erg ingenomen met het standpunt van de commissie om nieuwe natuur zoveel mogelijk via particulier beheer of groene en blauwe diensten te ontwikkelen. Niet de grond aankopen voor nieuwe natuur, maar particulieren op verschillende manieren betrekken bij natuurbeheer. Dit sluit naadloos aan bij het provinciaal beleid."

Het uitwerkingsplan is in nauw overleg met de inwoners van Enter tot stand gekomen. De door de commissie georganiseerde workshops 'recreatie en toerisme' en 'de leefbaarheid van het gebied Enter' leverden waardevolle suggesties en ideeën op. Minstens zo belangrijk voor de commissie is het draagvlak voor de plannen, dat hierdoor ontstaat. "In het plan zijn ook de aanvullende financiën opgenomen voor de ideeën vanuit de streek", aldus dhr A. ten Thije voorzitter van de commissie. De totale begroting voor het uitwerkingsplan Enter bedraagt 45 miljoen.

Provinciale Staten stellen het plan binnenkort vast. Daarna gaat het ter goedkeuring naar het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. De uitvoering kan daarna beginnen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl
© 2004 Provincie Overijssel