Gemeente Den Helder

25-11-2004 Monumenteneigenaren: Maak kans op de Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten 2005.

Is uw monument gerenoveerd of gerestaureerd? Heeft het daarnaast een nieuwe functie gekregen en is het daardoor toegankelijker voor het publiek? Dan maakt u kans op de Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten 2005 en een bedrag van 10.000,-.

De Bouwfonds Award wordt jaarlijks toegekend in samenwerking met o.a. de Stichting Open Monumentendag, de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Stichting Nationaal Contact Monumenten. Met deze onderscheiding laat Bouwfonds haar waardering blijken voor monumenten die een nieuw leven zijn begonnen. Voor twee categorieën is een prijs beschikbaar: voor kleinschalige en voor grootschalige revitalisering. Het bedrag is bestemd om de toegankelijkheid van het monument nog verder te verbeteren en deze nieuwe functie naar buiten uit te dragen. Een deskundige jury zal de winnaars aanwijzen.

Inschrijven
Deelname is mogelijk voor zowel particuliere eigenaren als organisaties en instellingen. De criteria om in aanmerking te komen voor de Award, staan op de volgende websites:
www.openmonumentendag.nl, www.monumenten.nl, www.stichtingncm.nl en www.monumentenzorg.nl. Als u denkt dat uw monument voor de Award in aanmerking komt, schrijf u dan in via het inschrijfformulier dat op deze websites staat. Inschrijven kan tot 15 december 2004.

Meer info?
Voor nadere informatie, een folder of een inschrijfformulier, kunt u contact opnemen met de beleidsmedewerker Cultuurhistorie, mw. M.F. Laan, telefoon (0223) 678 838.