Gemeente Den Helder

25-11-2004
Fiets- en kanoroute 1,1 kilometer langer

Kanoliefhebbers kunnen vanaf volgend voorjaar nog weer 1,1 kilometer verder richting Den Helder peddelen op de nieuwe fiets- en kanoroute. Onlangs is namelijk gestart met de voorbereiding van de aanleg van de tweede fase van de fiets- en kanoroute. Dit tweede gedeelte sluit aan op de eerste fase en loopt vanaf de noordoosthoek van bungalowpark De Zandloper tot aan de Middenvliet. In deze fase valt ook de aanleg van een vaarduiker onder de Middenvliet. Deze staat gepland voor de periode januari/februari 2005.

bouwverkeer
Al het bouwverkeer voor deze fase gaat via de Middenvliet. Dit betekent dat tot eind december regelmatig grondtransporten over de Middenvliet, Langevliet en Schoolweg plaatsvinden. De grond die vrijkomt bij het graven van de fiets- en kanoroute wordt namelijk in depot geplaatst ten zuiden van de Schoolweg, in het nog te ontwikkelen gebied Julianadorp-Oost.
In de periode tot eind december zal het dus drukker worden met zwaar vrachtverkeer op de genoemde route. De weg zal door deze transporten eerder vuil zijn dan gebruikelijk, omdat er met losse grond wordt gereden. Dit vuil wordt regelmatig door een gemeentelijke veegwagen opgeruimd.

De aanlegkosten van deze tweede fase worden voor de helft betaald uit de Europese POP-regeling en voor de andere helft door de provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder.