Gemeente Den Helder

25-11-2004 Verhuizing bijenvereniging in boekvorm vastgelegd

Afgelopen vrijdag heeft wethouder R.P. Waltmann uit handen van de heer T. Slot namens de bijenvereniging het boek De Lange Weg gekregen. Het boek gaat over de verhuizing van de vereniging vanaf de Jan Verfailleweg naar De Schooten, wat niet zonder slag of stoot gegaan is. Uiteindelijk is echter een mooi bijenpark neergezet waar imkers naar hartelust hun hobby kunnen beoefenen. Op deze plak kan bovendien de bijenpopulatie in Den Helder en omgeving instand worden gehouden. Daarnaast heeft het park een educatieve functie voor de omgeving.

Lange weg
In 2001 werd duidelijk dat de bijenvereniging, die aan de Jan Verfailleweg zat, moest verhuizen vanwege nieuwbouw die hier gepland stond. In totaal werden eenentwintig lokaties bekeken, die lang niet allemaal geschikt bleken. Uiteindelijk werd een plek gevonden langs de Rijksweg. Hier moest echter nog veel gebeuren voordat deze lokatie bruikbaar was voor de vereniging. Na vele maanden hard werken kon de vereniging verhuizen naar hun nieuwe stek. Begin april van dit jaar werd het Bijenpark De Schooten geopend. Over de verhuizing, de lange weg die men heeft moeten afleggen, de tegenslagen, maar ook over de goede dingen heeft de heer T. Slot, bestuurslid van de bijenvereniging, het boek De Lange Weg geschreven.

Welkom
Het Bijenpark De Schooten vindt u op een voormalige volkstuin bij de Rijksweg. De ingang is aan de Cornelis Gerritsz. Geusstraat in het verlengde van de G. Pietersz. Blankmanstraat. Iedere laatste zaterdag van de maand is er open huis van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt dan kennismaken met de imkerij.