Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 25 november

Alkmaar 25-11-2004 - 16.00 uur

Verdachte aangehouden na mishandeling

Heerhugowaard, donderdag 25 november 2004.

Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gistermiddag rond 15.50 uur in het winkelcentrum Middenwaard mishandeld. Het slachtoffer is door twee mannen neergeslagen met een stuk straatsteen, waarna hij werd geschopt tegen het hoofd. Tevens is met een mes op hem ingestoken. De mannen zijn daarna vertrokken. Het slachtoffer heeft na een bezoek aan het MCA aangifte gedaan bij de politie. Vanochtend om
10.10 uur heeft de politie een van de daders aangehouden in zijn woning in Heerhugowaard. De politie is nog op zoek naar de tweede man. Het slachtoffer kende een van de daders, het motief van de mishandeling is nog onbekend.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, woensdag 24 november 2004.

De politie heeft het verkeer gecontroleerd op het Nijverheidsplein in verband met de wegwerkzaamheden daar. Tussen 10.30 en 11.15 uur hebben acht bestuurders een proces-verbaal gekregen wegens het rijden tegen de verkeersrichting in.

Controle op verlichting

Heiloo, woensdag 24 november 2004.

Op de kruising Zevenhuizerlaan/Hoogeweg/Heerenweg en de kruising Sationsweg/Westerweg/P.vanMuyenweg is het verkeer gecontroleerd op verlichting. In totaal hebben 26 fietsers, 2 bromfietsers en een autobestuurder een bekeuring gekregen voor het voeren van ondeugdelijke verlichting.

Valse melding: de politie verhaalt de schade op de melder

Alkmaar, donderdag 25 november 2004.

Twee 19-jarige Alkmaarders zijn 29 oktober aangehouden, nadat zij kort daarvoor via het alarmnummer 112 een valse melding van een gevecht met vuurwapens in het Oosterhout Park hadden gedaan. De mannen hebben bekend en het proces-verbaal is inmiddels ingestuurd naar justitie.

Vanwege de vermeende noodsituatie was de politie met 13 personen en diverse politieautos snel ter plaatse. De omgeving is afgezocht en een onderzoek werd opgestart. Er is heel veel kostbare politietijd verloren gegaan. De rekening hiervan wordt gepresenteerd aan de beide verdachten, die aansprakelijk zijn gesteld voor deze schade. Dit staat uiteraard los van de straf die de rechter hen op zal leggen.