Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 25 november

Den Helder 25-11-2004 - 16.00 uur

Verdachten poging tot afpersing aangehouden

Wieringerwerf, donderdag 25 november 2004.

De politie heeft vandaag een onderzoek naar afpersing van een Poolse familie afgerond. De Poolse verdachten, drie mannen van 22, 22 en 24 jaar oud, uit de omgeving van Medemblik, zijn vastgezet.

Op zondag 7 november kreeg de Poolse familie in hun caravan in Wieringerwerf bezoek van drie landgenoten. Zij eisten om onbekende reden geld. Toen dat niet werd afgegeven kreeg de man van de familie klappen in het bijzijn van zijn vrouw en dochter. Hierna wist de familie in een woning te vluchten. Een van de verdachten wilde die woning binnendringen en sloeg een ruit in. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hand waarna het drietal vertrok. Dankzij ondermeer speurwerk van de Vreemdelingendienst konden de drie Poolse verdachten vorige week worden aangehouden. Ze zijn geleid voor de officier van justitie die hen in bewaring stelde.

Vrienden helpen van tas beroofde vrouw

Schagen, woensdag 24 november 2004.

In een winkel aan de Nieuwe Laagzijde is rond 16.00 uur een 49-jarige vrouw uit Schagen van haar handtas beroofd. De dader wist vervolgens te ontkomen. Op het houd de dief van het slachtoffer rende drie vrienden achter de dader aan de Molensteeg in. Zij wisten de man in te halen en hebben hem de tas afgenomen. Toen de vrouw haar tas weer terugkreeg bleken portemonnee en mobiele telefoon verdwenen. Van de dief ontbreekt elk spoor. Zijn signalement luidt als volgt: leeftijd ongeveer 25 jaar, 1.80 meter lang, heeft een blanke huid en normaal postuur, donkerblond kort golvend haar dat doorloopt tot in de nek. Hij droeg een halflange zeer donkerbruine leren jas met een geelkleurige bontkraag, een lichtblauwe spijkerbroek en bruine instap leren schoenen.

Meervoudige bekeuring voor bromfietser

Den Helder, woensdag 24 november 2004.

Een 15-jarige bromfietser uit Den Helder is aangehouden op de Torplaan rond 17.00 uur. De jongen reed zonder helm, heeft geen bromfietscertificaat en -verzekering en gaf een valse naam op. Bij een poging weg te rijden begaf de brommer het. Hij deed afstand van het voertuig.

Gewapende overval op snackbar

Den Helder, woensdag 24 november 2004.

Rond 21.00 uur is een medewerkster van een snackbar aan de IJsselmeerstraat overvallen. Een man bedreigde de vrouw met een vuurwapen en eiste geld. Toen de vrouw daar niet aan voldeed nam de man een aantal kroketten weg en verween in een klaarstaande auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drankrijders aangehouden

Den Helder, donderdag 25 november 2004.

Een 35-jarige automobiliste uit Den Helder is rond 00.20 uur aangehouden op de Jan Verfailleweg. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben, zij blies 645 ug/l. De vrouw krijgt een proces-verbaal.

Op Middelzand werd rond 02.15 uur een 39-jarige drankrijder aangehouden. Hij blies 270 ug/l. Ook bleek hij met een ongeldig rijbewijs te rijden. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Auto te water

Waarland, donderdag 25 november 2004.

Een 20-jarige autobestuurder uit Zuidscharwoude is met zijn auto te water geraakt. Dit gebeurde rond 06.0 uur op de Schaapskuilweg. De man was tegen een boom aangereden en belandde vervolgens in de sloot. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het MCA gebracht.

Jongens krijgen straf na klieren

Den Oever, donderdag 25 november 2004.

De politie heeft op 20 november vier klierende jongens uit Den Oever, die de leeftijd hebben van 9 tot 15 jaar, aangesproken op hun gedrag. De jongens hebben eerder een bejaardenaanleunwoning aan de Robbenoordstraat beklad, waren baldadig en hebben daarmee niet toelaatbaar gedrag vertoond. Met de jongens en hun ouders is afgesproken dat de kosten voor het schoonmaken zullen worden vergoed aan de bewoner. De jongens zullen een strafopdracht krijgen via het bureau Halt (voor kinderen vanaf 12 jaar) of Stop (voor kinderen tot 12 jaar).