Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 november 2004


Zutphen - Meisje gewond na botsing fietsers


Op de Gasthuisstraat vond woensdagmiddag rond 13.00 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een 15 jarig meisje uit Hall fietste over de Gasthuisstraat en uit tegenovergestelde richting kwam een fietser die twee voetgangers inhaalde. Hierdoor botsten de twee fietsers frontaal op elkaar. Het meisje liep, zo bleek achteraf, hierbij verwondingen op aan haar knie. De andere fietser, een jongen van ongeveer 17 jaar oud, vroeg nog wel hoe het ging, maar fietste daarna door. De politie wil graag in contact komen met deze fietser en de twee genoemde voetgangers. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.


Twello - Diefstal met geweld


Een 14 jarige jongen uit Twello werd woensdagmiddag rond 16.10 uur gedwongen zijn mobiele telefoon en zijn geld af te geven. De jongen fietste over de fietsbrug bij de volkstuintjes richting Twello. Op een gegeven moment werd hij ingehaald door drie fietsende jongens. Onder bedreigingen werd hem de telefoon en de portemonnee afhandig gemaakt. Ook werd hij gedwongen zijn pincode van de telefoon af te geven.. Vervolgens fietsten de verdachten verder richting Twello. Signalement van de drie: één getinte jongen en twee blanke jongens allen in de leeftijd van 16 - 17 jaar, zij droegen allen een zwarte jas. De blanke jongens droegen een zwarte muts.
De politie is op zoek naar getuigen, zij worden dringend verzocht te bellen via 0900- 8844.


Zutphen - Veel overtreders in voetgangersgebied


Woensdagmiddag en -avond werd door de politie in samenwerking met de stadswacht een verkeerscontrole gehouden in de binnenstad. Hierbij werd een 18 jarige bromfietser uit Zutphen aangehouden. De bromfietser werd staande gehouden door een stadswacht. Hierbij ontstond een handgemeen omdat de bromfietser er vandoor wilde gaan. Een agent, die tussenbeide kwam, werd door de 18 jarige beledigd. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Er werd verder bekeurd voor de volgende zaken: 39x fietsen in voetgangersgebied, 8x fietsen zonder verlichting, 5x fout parkeren, 3x rijden met auto in voetgangersgebied, 1x niet dragen autogordel en 1x geen passende helm.


Eerbeek - Diefstal auto


Woensdag werd tussen 05.00 en 19.00 uur de auto van een 46 jarige inwoner uit Spankeren weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de Kollergang. Het gaat om een witte Mercedes bestelauto, voorzien van kenteken 89-BB-ZR.


Lochem - Inbraak bij benzinepomp


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken bij een benzinestation aan de Zutphenseweg. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Men heeft een hoeveelheid sigaretten weggenomen.


Warnsveld - Winkeldiefstal


Woensdagmiddag werd bij een supermarkt aan de Dreiumme een 20 jarige Warnsvelder betrapt. De jongeman wilde twee flessen wijn ter waarde van E 2,99 meenemen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De man kreeg een boete van E 125,-.


Zutphen - Auto uit de bocht

In de nacht van woensdag op donderdag is op de Graaf Ottosingel rond 01.30 uur een 48 jarige bestuurder uit Lobith uit de bocht gevlogen. Hierdoor kwam de auto bijna in de Berkel terecht. De bestuurder werd door getuigen uit de auto gehaald, waarna de man er vandoor ging. Vanmorgen (do 25/11) meldde de man zich rond 07.00 uur op het politiebureau. Hij verklaarde na de aanrijding in paniek te zijn geraakt, omdat hij had gedronken. De man bleef ongedeerd, de auto moest worden weggesleept.


Zutphen - Fietsster raakt gewond


Bij een aanrijding tussen twee fietsers is een 54 jarige Tondense gewond geraakt. De vrouw fietste woensdagmiddag rond 12.45 uur over de Molengracht met flinke snelheid. Hierdoor botste zij tegen de fiets van een 60 jarige Zutphense, die voor haar fietste. De Tondense kwam ten val en moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --