Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 november 2004


Fiets onder vrachtwagen

Woensdagmiddag vond rond 14.55 uur een aanrijding plaats op de kruising Laan van Zevenhuizen / Sleutelbloemstraat. Een 42 jarige vrachtwagenchauffeur uit Poederoijen sloeg vanaf de Laan van Zevenhuizen rechtsaf de Sleutelbloemstraat in. Hij zag hierbij een 13 jarig meisje uit Apeldoorn over het hoofd, die over het fietspad rechtdoor wilde fietsen. Beiden hadden op dat moment groen licht. Gelukkig kwam het meisje zelf niet onder de vrachtwagen terecht, maar alleen haar fiets. Zij liep zelf alleen een paar schrammen op. De schrik was groot.


Jongen geschept


Een 12 jarige jongen uit Hoenderloo raakte woensdagmiddag gewond na een aanrijding. De jongen stapte rond 16.05 uur op de Krimweg uit een lijnbus en was voorlangs de bus de weg over gerend. Een 38 jarige bestuurster uit Apeldoorn haalde net op dat moment de bus in en schepte de jongen. De jongen kwam op de motorkap terecht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij naar huis. Hij hield slechts een hersenschudding aan het ongeval over.


Drankrijder betrapt


Een 33 jarige automobilist uit Soest bleek in de nacht van woensdag op donderdag bij een politiecontrole op de Prins Willem Alexanderlaan onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De politie maakt proces verbaal op.


Winkeldiefstal


Een 10 jarig meisje uit Apeldoorn werd woensdagmiddag betrapt bij een winkel aan de Eglantier. Zij had een boek van Diddl weggenomen. Het meisje zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Bij een winkel aan de Hoofdstraat werd een 51 jarige Apeldoorner aangehouden. De man wilde een paar schoenen wegnemen zonder te betalen, waarna het alarm afging. De man werd aangehouden en tegen hem volgt een proces-verbaal.


Politie pakt jongelui na vernielen ruiten


Door de politie werden woensdagavond twee 17 jarige jongens uit Apeldoorn aangehouden., nadat ze met een groepje van vijf vrienden rond 21.45 uur de ruiten van een school aan de Sprengenweg hadden ingegooid. De jongeren gingen er als een haas vandoor op het moment dat de politie arriveerde. Na een korte achtervolging kon de politie twee 17 jarige (hazen) aanhouden. De politie stelt een nader onderzoek in, waarbij de komende dagen de andere drie verdachten zullen worden aangehouden en verhoord.


Brand in schuur


In een schuur bij een woning aan de Loolaan was woensdagmiddag rond 17.25 uur brand ontstaan. Doordat de brandweer snel ter plaatse was kon voorkomen worden dat de woning naast de schuur schade opliep. De schuur brandde geheel uit. De brand was vermoedelijk ontstaan door een acculader.


64 bestuurders te hard

De politie heeft woensdag bij een controle op de Zutphensestraat 64 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 3000 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --