Gemeente Haarlem


25 november 2004
Stadsbibliotheek

317/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Kees Nevenzel exposeert bij Haarlemse Stadsbibliotheek

De Zwanenburgse kunstschilder Kees Nevenzel exposeert in de maand december een aantal van zijn landschapsschilderijen in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem.
Nevenzel werd geboren in 1951 in het Betondorp te Amsterdam. Hij voltooide in 1976 zijn opleiding aan de Rietveldacademie. Sindsdien heeft hij zich toegelegd op het schilderen van het landschap tussen Amsterdam en de Noordzee. Ook Haarlem speelt een grote rol in zijn schilderijen. Omdat dit landschap als gevolg van woningbouw en industrialisatie aan grote veranderingen onderhevig is, is de schilder vaak danig in de war. In zijn werk uit zich dit in schilderachtige woestheden of merkwaardige voorstellingen die de toeschouwer regelmatig met verbazing vervullen. De hier geëxposeerde keuze uit zijn kleurrijke oeuvre geeft een goed beeld van zijn vakmanschap. De tentoonstelling is de hele maand december te bezichtigen.

Deze expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingsuren van de centrale vestiging. De Centrale Bibliotheek is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag en vrijdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.


Michel Hogerwerf/Trudy Spijkstra
023-5115300
m.hogerwerf@haarlem.nl/spijkstp@haarlem.nl

---- --