Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 november 2004


Wezep - kaas uit het vuistje.


Een gekantelde vrachtwagen zorgde voor de nodige chaos op de A28, tussen knooppunt Hattemerbroek en de afslag Wezep. Het ongeval vond plaats op de woensdag (24-11) rond 21.20 uur. Ivm wegwerkzaamheden werd het verkeer over de vluchtstrook geleid. De vrachtwagen (een zgn. bakwagen met aanhanger) kwam met de rechterwielen in de berm terecht en de chauffeur, een 44-jarige man uit Zeewolde, probeerde uit alle macht te corrigeren. Door deze ingreep schoot de combinatie naar de vangrail in de middenberm en werd vervolgens door de chauffeur weer naar rechts gestuurd. De aanhanger kantelde in zijn geheel en daarna landde de combinatie weer op alle wielen. De inhoud van de aanhanger, zo'n 25 ton kaas, was inmiddels op het wegdek, vluchtstrook en in de berm terechtgekomen. Door dit ongeval is het verkeer langere tijd omgeleid via de A50. De partij kaas werd overgeladen in een andere vrachtwagen van het bedrijf en het materieel werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - kofferrroof.

Een 56-jarige vrouw uit Harderwijk werd op zondag (21-11) tussen 22.30-22.45 uur beroofd van haar koffer. Ze liep met haar koffer op wieltjes over Westeinde in de richting van het centrum. Uit tegenovergestelde richting kwamen twee jongens op een gele scooter. Ze gaven de vrouw een klap in het gezicht en een trap tegen haar linker bovenbeen waardoor ze viel. De jongens pakten de koffer en gingen er vandoor in de richting van het station.
In de koffer zat onder meer een laptop. Het slachtoffer heeft een enorme blauwe plek op haar been overgehouden.Signalement van de daders: leeftijd rond de 18 jaar, allebei een fors postuur waarvan één erg brede schouders had. Ze droegen een zwarte helm met vizier en kinbeschermer. Eén van de jongens droeg rode sportschoenen.
De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen van deze tasjesroof te reageren via 0900 - 8844.


Harderwijk - drankrijder betrapt na verkeersongeval.
Een 57-jarige automobilist uit Harderwijk raakte op woensdag (24-11) rond 18.15 uur
in de problemen op de Newtonweg. Ivm een wegafzetting moest de man keren op de weg en kwam vervolgens vast te zitten op een betonnen blok (een zgn. varkensruggetje). De man bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1,3. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en kan een boete tegemoet zien. De auto raakte beschadigd aan de onderzijde en moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - diefstal auto en inbraak auto's.

In de nacht van woensdag op donderdag (24/25-22) werd er uit een parkeergarage aan de Vuldersbrink een auto ontvreemd. Het betreft een blauwe VW Golf, kenteken 31-JF-ZD.
Ook werden vijf aldaar geparkeerde auto's opengebroken. De toegang werd verschaft door het inslaan van ruiten. Ontvreemd werden de autoradio's.


Nunspeet - inbraak auto's.

In de nacht van dinsdag op woensdag (23/24-11) werd er ingebroken in zes auto's.
De auto's stonden geparkeerd aan de Mackaaystraat, Smithstraat, Westeinde, Vitringaweg,
Van Oordtstraat en Eeckelhagen. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van het portierslot. Ontvreemd werden radio/cd-spelers en een mobiele telefoon.


Hattemerbroek - Scholieren zonder licht.

De politie heeft op woensdag (24-11) tussen 07.00-07.45 uur een controle op fiets-
verlichting gehouden. De doelgroep was de schoolgaande jeugd die naar Zwolle fietsten en de controle werd gehouden op de Zuiderzeestraatweg. Er werden 16 bekeuringen uitgedeeld voor een kapotte fietsverlichting.


Harderwijk - opleggers met aluminium ontvreemd
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg in Harderwijk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee opleggers geladen met aluminium-profielen ontvreemd. Eén van de opleggers met de lading werd in de loop van de woensdag teruggevonden in Amsterdam.
De politie is een onderzoek gestart.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --