2e persbericht van donderdag 25 november 2004

Eindhoven 25-11-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Verdachten beroving en autodiefstallen aangehouden

Met de aanhouding van vijf Helmonders denkt de politie de beroving van een 33-jarige Helmonder op 19 juli opgelost te hebben. De man werd die dag rond 8.50 uur bestolen van een koffer met persoonlijke spullen en een paar duizend euro. Toen hij naar zijn auto op de Broekwal in Helmond liep, kwam er een lichtgroene Mercedes aangereden. Die stopte, waarna een inzittende uitstapte en de man vastpakte. Een andere inzittende van de Mercedes pakte vervolgens de koffer af, waarna de mannen er met de wagen vandoor gingen. Na onderzoek heeft de politie de vijf mannen uit Helmond aangehouden. Ze zijn 18 (2x), 19, 23 en 29 jaar oud.

Naast de beroving worden de 23-jarige en de 29-jarige man ook verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van de lichtgroene Mercedes. Die werd in de nacht van 16 op 17 juli weggehaald vanaf de Diepenbrockstraat in Eindhoven. Daarbij was ook een andere 19-jarige Helmonder betrokken. Ook deze man is aangehouden.

De 18-jarige en de 29-jarige man zouden verder ook nog betrokken zijn geweest bij de roof van een andere Mercedes. Dat gebeurde op woensdagavond 1 september rond 20.00 uur op een parkeerplaats aan de Aalsterweg in Eindhoven. Een vrouwelijke inzittende van de wagen werd door een aantal mannen geslagen en uit de auto gewerkt, waarna de mannen de Mercedes E200 meenamen. In deze zaak werden ook nog drie andere verdachten aangehouden: twee Helmonders van 20 en 21 jaar oud en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats

Alle verdachten zijn de afgelopen weken aangehouden en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Son: Bouwmachines gestolen

Op een bouwlocatie aan de Kanaaldijk Zuid zijn woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur uit een bouwcontainer bouwmachines gestolen. Het gaat om een schaafmachine en een decoupeerzaag. De bouwkeet was niet op slot omdat gewerkt werd. Uit een bouwkeet voor het personeel is geld gestolen.

Middelbeers: Tabakswaren gestolen

In een winkel aan Het Ven is tussen woensdag 20.30 en donderdag 7.10 uur ingebroken. Een onbekende hoeveelheid tabakswaar is gestolen. Door het openbreken van het dakleer op het dak van de winkel is toegang verkregen tot de binnenruimte.

Waalre: Fietsen uit schuur gestolen

In een schuur aan de achterzijde van een woning aan de Mevrouw Brantlaan is tussen woensdag 23.15 en donderdag 8.30 uur ingebroken. Uit de schuur zijn twee damesfietsen en een gereedschapskist gestolen. Het slot van de schuur was opengebroken.

Bergeijk: Diefstal van gereedschap en polijstmachines

Van een afgesloten bouwterrein aan de Stokskesweg zijn twee polijstmachines en handgereedschap gestolen. De diefstal vond plaats tussen maandag omstreeks 9.00 en donderdag 13.00 uur. Het is onbekend hoe er toegang is verkregen tot het bouwterrein.