Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Met responstijd van 8 ms geeft SyncMaster 913N snelste beeldwisselingen haarscherp weer

Samsung lanceert s werelds snelste 19-inch LCD-monitor

Delft, 25 november 2004 Samsung Electronics brengt een 19-inch LCD-monitor op de markt die met 8 milliseconden de snelste tijd voor beeldopbouw ter wereld neerzet. Met de SyncMaster 913N geeft Samsung de nieuwe norm aan voor prestaties van LCD-monitoren.

Slechts 8 milliseconden duurt de beeldopbouw van de snelste 19-inch monitor van Samsung. Aan deze supersnelle tijd voor beeldopbouw hechten gamers en mensen die films en andere snel bewegende beelden op hun monitor bekijken veel waarde. Ook grafici zullen enthousiast reageren op de komst van de SyncMaster 913N. De hoge lichtsterkte van 300 cd/m² en de contrastratio van 700:1 versterken de levensechte weergave van bewegende beelden. Bovendien kan de gebruiker vanuit vrijwel elke positie hiervan genieten. De 913N heeft namelijk een royale kijkhoek van 160° horizontaal en verticaal.

Met de geïntegreerde software MagicTune" kan de gebruiker de beeldinstellingen voor bijvoorbeeld helderheid en contrast met enkele muisklikken aanpassen. De SyncMaster 913N beschikt daarnaast over drie MagicBright"-instellingen, omdat elke gebruikstoepassing een andere helderheidschaal verlangt. Zo kan de gebruiker eenvoudigweg de tekst mode, internet mode of entertainment mode selecteren. Hij kiest voor de entertainment mode wanneer hij film kijkt, een computerspel speelt of foto s bewerkt. Wanneer hij een persoonlijke instelling prefereert, kan hij deze als extra mode aanmaken.

De SyncMaster is vanaf eind december in Nederland verkrijgbaar.

SyncMaster 913N

Beelddiagonaal

19 inch

Helderheid

300 cd/m²

Contrastratio

700:1

Kijkhoek

160° / 160°

Responstijd

8 ms

Resolutie

1280 x 1024

Aantal kleuren

16 miljoen

Signaalingang

analoog

15pin D-sub

Afmetingen

417 x 425 x 216 mm

Special features

Geïntegreerde voeding

MagicTune"

MagicBright"

Prijs (incl. BTW)

¬ 449,00

Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operations, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht