KINDEROPVANG ALCIDES AMSTERDAM



Nog geen kinderopvang voor grote groep kwetsbare kinderen

Voor een grote groep kinderen is de kinderopvang vanaf 1 januari a.s. nog niet geregeld. Het gaat hier om kinderen met een zogenaamde Sociaal Medische Indicatie (SMI). Deze groep kinderen valt volledig buiten de nieuwe wet Kinderopvang die op 1 januari a.s. van kracht wordt. Voor SMI kinderen zijn het de gemeenten en stadsdelen die verantwoordelijk zijn voor de indicatiestelling én de financiering van een plaats op een kindercentrum. Door allerlei uitvoeringsproblemen zijn er voor deze groep kinderen nog steeds geen nieuwe contracten afgesloten met kinderopvangorganisaties. Hierdoor zijn zij vanaf 1 januari 2005 niet zeker van een plek op een kinderdagverblijf. Grote kans dat deze kinderen op 1 januari letterlijk op straat staan, met alle gevolgen van dien.

Kinderopvang Alcides vindt dit onverteerbaar en maatschappelijk onverantwoord. Daarom heeft zij besloten om de 20 kinderen met een Sociaal Medische Indicatie die nu gebruikmaken van een plaats in een kindercentrum van Kinderopvang Alcides, ook in januari op te vangen. Dus ook als hier geen contract voor aanwezig is. 'Wij zijn bereid het financiële risico te lopen dat er geen betaling plaatsvindt voor de opvang van (een aantal van) deze kwetsbare kinderen' aldus Betsy van de Grift, directeur Kinderopvang Alcides.

Kinderopvang Alcides blijft met de gemeenten en de stadsdelen samenwerken om snel met een oplossing te komen voor de uitvoeringsproblemen. Kinderopvang Alcides treft nu een tijdelijke noodmaatregel om te voorkomen dat deze groep kinderen echt tussen wal en schip valt. 'We zijn echter niet bereid en in staat het probleem structureel over te nemen' meldt Betsy van de Grift.

Voor vragen en contact:

Kinderopvang Alcides Amsterdam

020 - 398 61 12

Regiomanager: Aida Siegelschmidt
ManagerSales en Marketing: Marc van Gerdingen
Directeur: Betsy van de Grift

25 nov 04 17:16