Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 18/11/2004


---

Excursies rond Amsterdam, workshops, practica en lezingen KNAardrijkskundig Genootschap bijeen op de VU

Meer dan vijfhonderd docenten aardrijkskunde komen naar de onderwijsdag van het Koninlijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG), die donderdag 25 november plaatsvindt op de Vrije Universiteit te Amsterdam. Gastheer zijn dit jaar de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen en het Onderwijscentrum van de VU. Naast interessante excursies in en rond Amsterdam, zijn er workshops, practica en lezingen over klimaatverandering, gesteenten, globalisering, stadsontwikkeling, werken met digitale kaarten en onderwijsvernieuwing. Juist de combinatie van fysische en sociale geografie komt aan bod, want in het nieuwe onderwijsprogramma Aardrijkskunde dat in 2007 van start gaat, is dat ook het geval. Dit gevarieerde programma spreekt aan: er zijn meer aanmeldingen dan de organisatie aankan.

De deelnemende docenten kunnen onder deskundige begeleiding op de Zuidas van Amsterdam om ruimtelijke ordeningsvraagstukken onder de loep te nemen, maar ook de Amsterdamse binnenstad staat op het programma: deelnemers gaan kijken naar sporen natuursteen in de straten en gebouwen van de stad. Ook kunnen deelnemers naar IJburg en de Bijlmer. Ook kunnen ze praktisch aan de slag in labs van de faculteit met gesteente, water, GIS-programma"s.

Over verschillende workshops en lezingen verschijnen na de KNAG Onderwijsdag documenten op www.falw.vu.nl/knagdag. Die bieden een praktische houvast om het geleerde toe te passen in een les op school.

Programma (zie ook www.falw.vu.nl/knagdag)

9.30 Ontvangst met koffie en thee bij de aula van de VU

10.00 Welkom door drs. Erik Bijsterbosch, Voorzitter Bestuur Afdeling Onderwijs van het KNAG

10.15 Veilig achter de dijken? Openingslezing door prof. dr. P. Vellinga (decaan Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen Vrije Universiteit)

11.00 Bedrijvenmarkt

11.30 Ronde A (presentaties, workshops, practica, discussies)

12.30 Bedrijvenmarkt

13.30 Lunch

13.30 Excursies (tot 16.50)

13.30 Ronde B (presentaties, workshops, practica, discussies)

14.30 Ronde C (presentaties, workshops, practica, discussies)

15.20 Bedrijvenmarkt/pauze

16.00 Ronde D (presentaties, workshops, practica, discussies)

17.00 Afsluiting en gelegenheid tot napraten