Ingezonden persbericht

Nieuw glasvezelnetwerk voor bewoners in Deventer

Y-3net: helder in glasvezel

DEVENTER, 20041125 -- Vanaf 25 november is het zover: de eerste bewoners in de wijken Driebergen en Het Fetlaer in Deventer kunnen zich abonneren op diensten via het glasvezelnetwerk van Y-3net. Het nieuwe glasvezelnetwerk geeft bewoners voor een sterk concurrerend tarief toegang tot supersnel internet, telefonie en radio- & televisiezenders. Y-3net maakt communicatie gemakkelijk, goedkoop en glashelder!


Y-3net
Y-3net beheert en exploiteert het glasvezelnetwerk. In de startfase van Y-3net worden alle woningen in de wijken Driebergen en Het Fetlaer aangesloten. Iedereen in de wijk kan er dus gebruik van maken! Gebruik van de aansluiting is niet verplicht. Toegang tot Y-3net betekent wèl meer keuze. Naast het glasvezelnetwerk is er ook gewoon toegang tot het huidige KPN-netwerk en de kabel van Essent. Y-3net is een transparante organisatie. Niet voor niets 'helder in glasvezel'. Y-3net exploiteert haar open netwerk zonder winstoogmerk en is toegankelijk voor alle gebruikers en vormen van dienstaanbod. De winst komt rechtstreeks ten goede aan het netwerk en dat betekent dus direct voordeel voor de consument!

De voordelen van glasvezel
In de samenleving groeit snel de behoefte aan teletoepassingen ter verrijking van het leefklimaat op gebieden als wonen en werken, educatie en recreatie, sociale en medische zorg. Glasvezel is nodig om de komende jaren van allerlei voorzieningen gebruik te kunnen maken, waarvoor de capaciteit van koperen telefoonlijnen en coaxkabelnetten op den duur niet toereikend is. Projectmanager Peter Kerger van Y-3net: "en dit zijn dan nog maar enkele voorbeelden. Ik ben er van overtuigd dat we over pakweg tien jaar een veelvoud van nu nog onvermoede diensten zullen kennen. Juist hier zal de laagdrempelige toegang voor nieuwe leveranciers vrucht afwerpen. Nieuwkomers kunnen zich concentreren op de commerciële ontwikkeling van hun diensten, zonder geremd te worden door hoge entreetarieven en zonder grote investeringen in de netwerktechniek".

Maatschappelijk belang
Y-3net ziet het als een maatschappelijk belang om zoveel mogelijk mensen, van alle lagen van de bevolking, aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Door in de nabije toekomst ook nieuwe communicatiemogelijkheden aan te bieden, zoals beveiliging op afstand, teleleren en bijvoorbeeld zorg op afstand voor zieke kennissen of familieleden, wil Y-3net een bijdrage leveren aan verbetering van de sociale kwaliteit in Deventer.

Diensten op het netwerk
Bij de start van Y-3net zal de internet toegang worden geleverd door UNET uit Almere. De consument heeft de keuze uit een 2 Mb, 5 Mb of 10 Mb symmetrische internetverbinding. Dit houdt in dat zowel download als upload dezelfde snelheid wordt behaald. De telefoniedienst wordt onder de merknaam Pilmo Gold geleverd door Rits tele.com uit Rotterdam. De abonnee belt en wordt gebeld over het internet (ook wel bekend als Voice over IP, kortweg VoIP). Dat gebeurt niet via de PC, maar met de gewone telefoon. Niet alleen het abonnement, maar ook de gesprekskosten zijn veel lager. Naast telefonie en internet biedt Y-3net haar abonnees ook maar liefst 60 televisiezenders voor een vast laag bedrag. Geen dure pluspakketten, maar gewoon een lekker uitgebreid basispakket.

Eerste fase
Het glasvezelproject betreft in eerste instantie een pilot. De pilot omvat de 1100 woningen in Deventer in de wijken Driebergenbuurt en Het Fetlaer. Bij gebleken succes zal het project worden uitgebreid. Y-3net heeft de ambitie om de komende jaren alle huishoudens in Deventer toegang tot het net te bieden.

Prijs en verkrijgbaarheid
Y-3net biedt consumenten het supervoordelige en complete 'Y-3net Alles-in-1' abonnement aan voor slechts ¤ 59,85 per maand. Dit abonnement bestaat uit Y-3net R/TV, Pilmo Gold telefonie en een 2 Mb UNET Fun aansluiting. Uiteraard zijn de verschillende diensten ook afzonderlijk verkrijgbaar. Y-3net heeft tevens een waanzinnig introductieaanbod! Consumenten die een 'Y-3net Alles-in-1' abonnement afsluiten voor een periode van twee jaar, krijgen gratis een complete PC.

Voor meer informatie over Y-3net kunnen consumenten kijken op www.y-3net.nl, een e-mail sturen naar info@y-3net.nl of bellen naar nummer 0570-606290.




Ingezonden persbericht